Trūksta idėjų pietums ar vakarienei? Siūlome pasigaminti lengvai ir greitai paruošiamus makaronus su lašiša grietinėlės padaže.
INGREDIENTAI:
- 300 g mėgstamų makaronų;
- 400 g šviežios lašišos filė;
- 200 ml grietinėlės;
- alyvuogių aliejaus kepimui;
- 2 skiltelės česnako;
- sauja mėgstamų šviežių žalumynų;
- žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų.
GAMINIMAS
Lašišos filė apibarstyti druska, pipirais, pakepinti iš abiejų pusių aliejuje ir susmulkinti nedideliais gabaliukais.
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Juos dėti į keptuvę kartu su lašiša. Česnako skilteles susmulkinti ir suberti į keptuvę. Viską išmaišyti ir užpilti grietinėle. Pakaitinti keletą minučių, kol grietinėlė sutirštės. Patiekalą pagardinti druska ir pipirais.
Prieš patiekiant galima pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, smulkintais krapais, petražolėmis.