• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Kulinaras V. Radzevičius dalijasi gardžiu naminio pomidorų padažo receptu

SPALVOS LĖKŠTĖJE

Telšių žinių redakcija
23 rugsėjo, 2023
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
1

Šių metų ruduo lepina šiltais orais, tad tikėtina, kad šiltnamiuose vis dar galima rasti augančių pomidorų. Ieškantiems galimybių kaip panaudoti turimą jų kiekį, Vytaras Radzevičius dalijasi naminio pomidorų padažo receptu. Jam pagaminti tiks net ir pernokę, netobulos išvaizdos, bet skoninių savybių nepraradę, pomidorai.

Pomidorų padažas

Jums reikės:

  • 3 kg pomidorų;
  • 3 svogūnų;
  • 1 stiklinės rudojo cukraus;
  • 2 česnakų;
  • 2 šaukštų druskos;
  • 100 ml. alyvuogių aliejaus;
  • 1 aitriojo pipiro ankšties arba 1 arbatinio šaukštelio smulkintos aitriosios paprikos;
  • rozmarino šakelės arba 1 arbatinio šaukštelio džiovintų rozmarinų;
  • raudonėlio šakelės arba 1arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių;
  • 2 šviežio baziliko šakelių arba 1 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų;
  • 1 arbatinio šaukštelio sumaišytų maltų karčiųjų ir kvapniųjų pipirų.

Kaip gaminti:

  1. Pomidorus nuplauti, išpjauti kotelius ir supjaustyti į keturias dalis. Į keturias dalis supjaustyti ir svogūnus. Česnakus nulupti, perpjauti skilteles per pusę.
  2. Pomidorus, svogūnus, česnaką, aitrų pipirą, kvapiuosius pipirus dėti į skardą, apibarstyti cukrumi, druska, maltais pipirais, žolelėmis ir aliejumi.
  3. Kepti 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas. Kai iškeps, sudėti į puodą, viską sutrinti elektriniu trintuvu ir dar kartą užkaitinti puodą iki virimo.
  4. Padažą išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius. Galima ir nekaitinti – tada išvalykite drėgna šluoste, sumirkyta degtinėje ar spirite.
  5. Užsuktus stiklainius pastatyti dangteliais žemyn, užkloti ir palikti, kad atvėstų. Laikyti rūsyje ar vėsiame sandėliuke.

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas UAB „Lidl Lietuva“

Kitas įrašas

Koks patalynės audinys yra populiariausias vasarą?

Comments 1

  1. Rimutė says:
    3 mėnesiai ago

    Padažas labai skanus. Ruošiu jau 4-us metus. Ačiū!

    Atsakyti Report comment

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Dar vie­na ypa­tin­ga vie­ta mei­lės įža­dams Tel­šių ra­jo­ne – prie Ger­man­to eže­ro
Bulvių ir maltos mėsos apkepas
Vėl siū­lo­ma Tel­šiuo­se įreng­ti gy­vy­bės lan­ge­lį
„Metų ūkis 2025“ – apie derlių, darną ir sunkų darbą
Nuo šyp­se­nos iki pa­gal­bos
NVO skaid­ru­mo stan­dar­to kon­sul­ta­ci­nės dirb­tu­vės Tel­šiuo­se

Žemaičių kultūra

„Atspindžiai“ – dvi dienos teatro ritmu
Folkloro šventė kvietė susitikti Plungėje
Tautodailininkas, kurio rankos kvepia kadagiu
Menininkų tikslas – nufotografuoti Lietuvos bažnyčias naktį  
Paminėtos Konrado Kavecko 120-osios gimimo metinės
Tomas Venckevičius: „Tai yra knyga apie mus – paprastus, bet ne prastus žmones“  

Laisvalaikis

Bulvių ir maltos mėsos apkepas
„Metų ūkis 2025“ – apie derlių, darną ir sunkų darbą
Nuo šyp­se­nos iki pa­gal­bos
Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pristato šokio pasaką vaikams „Panama labai graži“
Jau­ni­mo ren­gi­nys „Išd­rįsk 2“
Kū­ry­biš­ka Py­ra­gų die­na „Mastyje“

Sveikata

Vėl siū­lo­ma Tel­šiuo­se įreng­ti gy­vy­bės lan­ge­lį
Ser­ga­mu­mo ro­dik­liai to­liau kren­ta že­myn
Ty­la, ku­ri ser­ga: ko­dėl tu­ri­me kal­bė­ti apie emo­ci­nę svei­ka­tą?
Ser­ga­mu­mas su­ma­žė­jo
Dezodorantai, liemenėlės, nakvišų aliejus: kas iš tiesų didina krūties vėžio riziką?
Gy­dy­to­jas Man­tas Ba­ne­vi­čius: „Kiek­vie­na akis tu­ri sa­vo is­to­ri­ją“
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kiek laiko per dieną praleidžiate telefone?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset