Reikės: anties, svogūno, obuolių (4 vnt.), saliero (žaliosios dalies, 1 saujos), džiūvėsių (3 šaukštų), šiek tiek maltų gvazdikėlių, tarkuotos citrinos žievelės (1 šaukštelio), maltų juodųjų pipirų (1 šaukštelio), maltų raudonųjų pipirų (1 šaukštelio), balto vyno (3 šaukštų), sviesto (0,5 stiklinės), druskos.
Gaminimas: svogūnus ir salierus susmulkinti, obuolius nuskusti, išimti viduriukus, supjaustyti skiltelėmis. Viską kartu 2–3 minutes pakepinti su trupučiu sviesto. Nukelti nuo ugnies, sudėti džiūvėsius, maltus pipirus, gvazdikėlius, tarkuotą citrinos žievelę, įpilti vyną ir gerai išmaišyti. Antį nuplauti, nusausinti ir prikimšti įdaro. Apibarstyti druska ir pipirais, apšlakstyti tirpintu sviestu ir 1 valandą kepti ant grotelių vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje. Po valandos aplieti tirpintu sviestu ir kepti dar 15–20 minučių.
Skanaus!