• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Kefyras – ne tik šaltibarščiams

Telšių žinių redakcija
3 gegužės, 2025
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Maisto tinklaraštininkė, „Nestoras maistas“ įkūrėja Ieva Greičiūnaitė, dalijasi dviem receptais, kurie tikrai praskaidrins dieną: iš kefyro pagamintu tepamu sūreliu ir puria naan duonele. Puikaus skonio paslaptis – 3,2 proc. riebumo „DVARO“ kefyras!“

Tepamas sūrelis

Jums reikės:

  • 0,5 kg 3,2 proc. riebumo „Dvaro“ kefyro
  • 1–2 česnako skiltelių
  • Saujelės smulkintų petražolių
  • Druskos ir pipirų

Gaminimo būdas:

  1.  Vakarop kefyro pakuotę (neišpylus!) įdėkite į šaldiklį ir palikite nakčiai.
  2.  Ryte visiškai sušalusį kefyrą išimkite ir, įvynioję į dvigubą marlės sluoksnį, pakabinkite virš dubens ar puodo, kad lašėdamas atsitirptų.
  3.  Kefyrui atitirpus, marlėje liks tirštas, varškės konsistencijos sūrelis.
  4.  Jį perkelkite į dubenėlį, pagardinkite smulkintu česnaku, petražolėmis, druska bei pipirais. Sumaišykite iki vientisos masės.
  5.  Mėgaukitės užtepdami ant skrebučio ar šviežios duonos.

Naan duonelė

Reikės:

  •  150 ml 3,2 proc. riebumo „Dvaro“ kefyro
  •  50 ml aliejaus
  •  ~200 g miltų (gali prireikti šiek tiek daugiau, jei tešla atrodys per lipni)
  •  1 a. š. kepimo miltelių
  •  Žiupsnelio druskos ir cukraus

Gaminimo būdas:

  1.  Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
  2.  Įpilkite kefyrą ir aliejų, išmaišykite.
  3.  Tešlą minkykite rankomis apie 5 minutes, tuomet įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 10–15 minučių „pailsėti“.
  4.  Tešlą padalykite į 5 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus.
  5.  Ant lengvai miltuoto paviršiaus kiekvieną rutuliuką rankomis suploti ir ištempti iki norimos plokščios duonelės formos.
  6.  Sudėkite duonelę į įkaitintą sausu dugnu keptuvę (aliejaus nereikia), kepkite, kol pradės kilti burbuliukai. Apverskite ir kepkite, kol kita pusė lengvai parus.
  7.  Iškeptas duoneles uždenkite rankšluostėliu ar folija – taip jos išliks minkštos ir šiltos, kol kepa kitos.
Kitas įrašas

Neį­ti­kė­ti­na: odon­to­lo­gas pa­si­bels į neį­ga­lių­jų na­mus

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Lietuvoje nustatytas įvežtinis difterijos atvejis
Dar vie­na ypa­tin­ga vie­ta mei­lės įža­dams Tel­šių ra­jo­ne – prie Ger­man­to eže­ro
Bulvių ir maltos mėsos apkepas
Vėl siū­lo­ma Tel­šiuo­se įreng­ti gy­vy­bės lan­ge­lį
„Metų ūkis 2025“ – apie derlių, darną ir sunkų darbą
Nuo šyp­se­nos iki pa­gal­bos

Žemaičių kultūra

„Atspindžiai“ – dvi dienos teatro ritmu
Folkloro šventė kvietė susitikti Plungėje
Tautodailininkas, kurio rankos kvepia kadagiu
Menininkų tikslas – nufotografuoti Lietuvos bažnyčias naktį  
Paminėtos Konrado Kavecko 120-osios gimimo metinės
Tomas Venckevičius: „Tai yra knyga apie mus – paprastus, bet ne prastus žmones“  

Laisvalaikis

Bulvių ir maltos mėsos apkepas
„Metų ūkis 2025“ – apie derlių, darną ir sunkų darbą
Nuo šyp­se­nos iki pa­gal­bos
Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pristato šokio pasaką vaikams „Panama labai graži“
Jau­ni­mo ren­gi­nys „Išd­rįsk 2“
Kū­ry­biš­ka Py­ra­gų die­na „Mastyje“

Sveikata

Vėl siū­lo­ma Tel­šiuo­se įreng­ti gy­vy­bės lan­ge­lį
Ser­ga­mu­mo ro­dik­liai to­liau kren­ta že­myn
Ty­la, ku­ri ser­ga: ko­dėl tu­ri­me kal­bė­ti apie emo­ci­nę svei­ka­tą?
Ser­ga­mu­mas su­ma­žė­jo
Dezodorantai, liemenėlės, nakvišų aliejus: kas iš tiesų didina krūties vėžio riziką?
Gy­dy­to­jas Man­tas Ba­ne­vi­čius: „Kiek­vie­na akis tu­ri sa­vo is­to­ri­ją“
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kiek laiko per dieną praleidžiate telefone?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset