
Ingredientai:
- juoda duona,
- aliejus.
- druska.
Padažui:
- grietinė,
- majonezas,
- česnakas,
- pipirai,
- tarkuotas „Džiugo“ sūris.
Gaminimas:
Duoną supjaustyti juostelėmis. Gilioje lėkštėje apšlakstyti aliejumi, rankomis atsargiai išmaišyti, kad duona juo pasidengtų. Sudėti duoną (keliais sluoksniais) į karšto oro gruzdintuvę. Stengtis, kad kuo mažiau tarpusavyje liestųsi, nustatyti 200 laipsnių temperatūrą ir gruzdinti apie 8–10 minučių. Kad geriau apkeptų, proceso metu ištraukę gruzdintuvės stalčiuką, kuriame kepa duona, jį gerai pakratykite.
Padažui grietinę ir majonezą sumaišykite santykiu 1:1. Pagal skonį dėkite gerai susmulkinto arba sutrinto česnako, tarkuoto „Džiugo“ sūrio, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
Skanaus!