![](https://tzinios.lt/wp-content/uploads/2022/03/sriub.jpeg)
Ingredientai:
Lęšiai (naudojau raudonus skaldytus) – 300 g
Morka – 1 vnt. (didelė)
Svogūnas – 1 vnt. (didelis)
Pomidorai – 3 vnt. (vidutiniai)
Grietinėlė – 100 g
Aštrioji paprika – 1 vnt.
Kastinys – 200 g
Kuminas – 1 arb. š.
Ciberžolė – 1 arb. š.
Karis – 1 arb. š.
Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimas:
Lęšius nuplaukite su šiltu vandeniu (rekomenduojama ne mažiau kaip 5 kartus) ir sudėkite į sriubai skirtą puodą. Smulkiai supjaustykite pomidorus, svogūną, aštriąją papriką (aštrumą reguliuokite palikdami arba pašalindami sėklas), morką sutarkuokite – viską sudėkite į puodą. Įpilkite 1,2 l vandens ir virkite ant silpnos ugnies apie 30–40 min. Dėmesio: lęšių gaminimo laikas ir vandens santykis gali skirtis, tad atkreipkite dėmesį į informaciją ant pakuotės. Tirštumą reguliuokite vandens santykiu. Kada lęšiai suvirs, sudėkite prieskonius, kastinį bei supilkite grietinėlę. Uždenkite dangtį ir ant silpnos ugnies nuolat pamaišydami virkite dar apie 10–15 min. Išjunkite ugnį ir leiskite sriubai keletą minučių pailsėti. Skanaus!