
Ingredientai:
- 500 g maltos jautienos
- 1 nedidelio svogūno
- 2 skiltelės česnako
- 1 a. š. malto kumino
- 1 a. š. saldžiosios paprikos
- pusė a. š. maltų pipirų
- 1 a. š. druskos
- Šiek tiek kapotų petražolių
- Šlakelis alyvuogių aliejaus arba šaukštas jogurto
Jogurtiniam padažui:
- 200 g natūralaus graikiško jogurto
- 1 skiltelė česnako
- Šlakelis citrinos sulčių
- Sauja smulkintų šviežių mėtų arba krapų
- Druska, pipirai pagal skonį
Paruošimas:
Paruoškite mėsą – visus ingredientus sumaišykite dubenyje ir išminkykite, kad gautųsi vientisa masė.
Tuomet drėgnomis rankomis iš mėsos formuokite pailgus, šiek tiek plokščius dešrelių formos gabalėlius. Jei turite, jas verkite ant medinių arba metalinių iešmų.
Suformuotus kebabus kepkite apie 3–4 min. iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo storio.
Visus padažo ingredientus sumaišykite ir palaikykite šaldytuve, kol keps mėsa. Patiekite su lavašu arba šviežiomis daržovėmis, užpilkite jogurtiniu padažu.
Skanaus!