• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Gaminame iš šviežių bulvių

Grilyje keptos šviežios bulvės su smidrais ir varške

Telšių žinių redakcija
15 birželio, 2024
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Tikra vasara prasideda tada, kai pasirodo pirmosios šviežio derliaus lietuviškos bulvės. Tikriausiai kiekvienas jas pirmiausiai patieks prie pagrindinės šio metų laiko sriubos – šaltibarščių. O tuomet verta pasinaudoti naujomis idėjomis nebrangiems, greitiems ir labai skaniems receptams. Rekomenduoja „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.

Grilyje keptos šviežios bulvės su smidrais ir varške

Reikės:

  • 800 g šviežių bulvių,
  • ryšulėlio smidrų,
  • 0,5 citrinos,
  • 30 g lazdyno riešutų,
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • druskos, pipirų,
  • 300 g varškės,
  • 2 šaukštų grietinės,
  • šviežių krapų,
  • svogūnų laiškų,
  • 4 ridikėlių.

Gaminame:

  1.  Varškę sumaišykite su grietine, smulkintais krapais, svogūnų laiškais ir smulkiai pjaustytais ridikėliais. Pagardinkite druska, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  2.  Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Lazdyno riešutus pabarstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 6 minutes, kol riešutų odelės sutrūkinės. Karštus riešutus atsargiai supilkite į medvilninį audinį ir trinkite tarp rankų, kol odelės atsilups. Susmulkinkite riešutus.
  3.  Bulves išvirkite al dente pasūdytame verdančiame vandenyje, nusausinkite. Dėkite ant įkaitintos kepsninės grotelių ir kepkite, kol odelė šiek tiek paruduos ir taps traški (bulves taip pat galite prieš tai suvynioti į aliuminio foliją su trupučiu sviesto arba alyvuogių aliejaus).
  4.  Kai bulvės kepa, smidrus nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite sumedėjusius galus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska. Kepkite ant labai įkaitusio grilio po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusius šparagus pabarstykite ½ citrinos žievele, apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
  5.  Karštas bulves perpjaukite per pusę, į vidų įdėkite varškės mišinio ir apibarstykite smulkintais riešutais. Ant viršaus arba šalia dėkite smidrus. Viską pagardinkite šviežiai maltais pipirais.

„Iki“ inf.

Kitas įrašas

„Lidl“ kviečia darbuotojus savo idėjas paversti realybe: geriausios sulaukia dosnaus įvertinimo

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Tel­šiš­kės sėk­mė tarp­tau­ti­nia­me kon­kur­se Is­pa­ni­jo­je
Odon­to­lo­gas Ta­das But­ri­mas: „Že­mai­tis be sa­vo kraš­to – kaip dan­tis be šak­nies“
„Že­mai­ti­jos tau­rė-2025“
Grilyje kepti jautienos kebabai su jogurtiniu padažu
Sa­vi­val­dy­bė pirks bu­tą Bir­žu­vė­nų dva­re
Ki­tu kam­pu: Bia­lys­to­ko „Ca­ri­to“ ir sen­jo­rų „ma­ra­to­nas“ Že­mai­ti­jo­je

Žemaičių kultūra

Tradicinės ir naujos šventės – neatsiejama vasaros dalis
Sekmadienį prasideda IV tarptautinis vargonų muzikos festivalis
Mykolo Biržiškos anūkė: „Jūs esate mūsų žmonės, o mes esame jūsų“
Kur augai tu, šventasis Kryžiaus medi?
Kuopos gretose – jau pustrečio šimto šaulių
Seime eksponuojama Sigito Strazdausko nuotraukų paroda

Laisvalaikis

„Že­mai­ti­jos tau­rė-2025“
Grilyje kepti jautienos kebabai su jogurtiniu padažu
Jubiliejinis „Varnių kermošius 2025“
„Tulp­me­džio žy­dė­ji­mas“ – tra­di­ci­nė šven­tė De­gai­čiuo­se
Kon­cer­tų cik­las „Sie­los mu­zi­ka 2025“ Ga­dū­na­vo Švč. Jė­zaus Šir­dies baž­ny­čio­je
Tūkstančiai kilometrų – dviračiais

Sveikata

Karštis ir sveikata: kaip apsisaugoti karštomis vasaros dienomis?
Kei­čia­si gy­dy­mo įstai­gų ver­ti­ni­mas: at­si­žvelgs ne tik į veik­lą ir fi­nan­sus, bet ir į po­žiū­rį į pa­cien­tą
Siū­lo­ma plės­ti de­fib­ri­lia­to­rių tink­lą: lai­ku su­teik­ta pa­gal­ba pa­dė­tų iš­gel­bė­ti tūks­tan­čius žmo­nių
Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset