• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Gaminame iš šviežių bulvių

Grilyje keptos šviežios bulvės su smidrais ir varške

Telšių žinių redakcija
15 birželio, 2024
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Tikra vasara prasideda tada, kai pasirodo pirmosios šviežio derliaus lietuviškos bulvės. Tikriausiai kiekvienas jas pirmiausiai patieks prie pagrindinės šio metų laiko sriubos – šaltibarščių. O tuomet verta pasinaudoti naujomis idėjomis nebrangiems, greitiems ir labai skaniems receptams. Rekomenduoja „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.

Grilyje keptos šviežios bulvės su smidrais ir varške

Reikės:

  • 800 g šviežių bulvių,
  • ryšulėlio smidrų,
  • 0,5 citrinos,
  • 30 g lazdyno riešutų,
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • druskos, pipirų,
  • 300 g varškės,
  • 2 šaukštų grietinės,
  • šviežių krapų,
  • svogūnų laiškų,
  • 4 ridikėlių.

Gaminame:

  1.  Varškę sumaišykite su grietine, smulkintais krapais, svogūnų laiškais ir smulkiai pjaustytais ridikėliais. Pagardinkite druska, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  2.  Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Lazdyno riešutus pabarstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 6 minutes, kol riešutų odelės sutrūkinės. Karštus riešutus atsargiai supilkite į medvilninį audinį ir trinkite tarp rankų, kol odelės atsilups. Susmulkinkite riešutus.
  3.  Bulves išvirkite al dente pasūdytame verdančiame vandenyje, nusausinkite. Dėkite ant įkaitintos kepsninės grotelių ir kepkite, kol odelė šiek tiek paruduos ir taps traški (bulves taip pat galite prieš tai suvynioti į aliuminio foliją su trupučiu sviesto arba alyvuogių aliejaus).
  4.  Kai bulvės kepa, smidrus nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite sumedėjusius galus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska. Kepkite ant labai įkaitusio grilio po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusius šparagus pabarstykite ½ citrinos žievele, apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
  5.  Karštas bulves perpjaukite per pusę, į vidų įdėkite varškės mišinio ir apibarstykite smulkintais riešutais. Ant viršaus arba šalia dėkite smidrus. Viską pagardinkite šviežiai maltais pipirais.

„Iki“ inf.

Kitas įrašas

„Lidl“ kviečia darbuotojus savo idėjas paversti realybe: geriausios sulaukia dosnaus įvertinimo

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

V. Gir­čiui – Nu­si­pel­niu­sio Lie­tu­vos gy­dy­to­jo var­das
Ne­kon­tak­ti­nio reg­bio fes­ti­va­ly­je – pui­kus Tel­šių ko­man­dų pa­si­ro­dy­mas
Pa­gerb­ti ug­nia­ge­siai: pa­dė­kos, ap­do­va­no­ji­mai ir vil­tys dėl ge­res­nės atei­ties
Va­sa­rą ne­lan­kan­tiems dar­že­lio mo­kes­čio mo­kė­ti ne­rei­kės
Ge­no­vai­tė ir Jo­nas: pus­šim­tis me­tų vie­na­me ke­ly­je
Tel­šiš­kė – tarp raš­tin­giau­sių Lie­tu­vos suau­gu­sių­jų

Žemaičių kultūra

Mieste atsiras dar daugiau (ne)matomų ženklų  
Felčerės Vylės istorija: beveik visas gyvenimas – Ukrinuose
Skaitymas – lietuviško žodžio puoselėjimas ir saugojimas
Profesoriaus Adomo Butrimo darbuose – Žemaitijos kultūrinis kraštovaizdis, sakraliniai ženklai, istorija
Jurginių tradicija gyva ir puoselėjama
Žlibinuose dūzgė „Dainuojančios bitės“

Laisvalaikis

Ne­kon­tak­ti­nio reg­bio fes­ti­va­ly­je – pui­kus Tel­šių ko­man­dų pa­si­ro­dy­mas
Kefyro panakota su braškėmis ir rabarbarais
Šach­ma­tai Tel­šių kraš­te. Po­ka­rio me­tų šach­ma­ti­nin­kai
Europos diena Telšiuose
„Mo­ki­nių Eu­ro­vi­zi­ja“ – spal­vin­ga šven­tė Tryš­kių gim­na­zi­jo­je
Pui­kus Tel­šių spor­ti­nin­kų star­tas „Lie­tu­vos tau­rės“ I eta­pe

Sveikata

V. Gir­čiui – Nu­si­pel­niu­sio Lie­tu­vos gy­dy­to­jo var­das
Tel­šių ra­jo­ne skie­pi­ji­mo apim­tys vis dar ne­pa­kan­ka­mos
Vyrų šlapimo nelaikymas. Šiuolaikinis požiūris į vyrų higieną
Neį­ti­kė­ti­na: odon­to­lo­gas pa­si­bels į neį­ga­lių­jų na­mus
Pa­va­sa­ris ma­ži­na ser­ga­mu­mą
D. Grakulskytė: išmokime tinkamai kalbėti apie ŽIV ir AIDS
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Ar pritartumėte, jei šalyje būtų įvesta keturių dienų darbo savaitė?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset