
Lietuviams labiau priimtinas bulvės ir mėsos derinys. Paįvairinant valgiaraštį siūlome kitą alternatyvą – pasigaminti bulvių kukulių su lašiša.
INGREDIENTAI
- 700 g bulvių,
- 1 svogūnas,
- 250 g šviežios lašišos,
- 1 valgomasis šaukštas smulkintų petražolių,
- 3 valgomieji šaukštai citrinos sulčių,
- 1 valgomasis šaukštas acto,
- 3 kiaušiniai,
- 2 valgomieji šaukštai miltų,
- 80 g džiūvėsėlių,
- aliejaus (kepimui),
- druskos, pipirų (pagal skonį).
GAMINIMAS
Nuskusti, išvirti ir nusunkti bulves. Svogūną ir petražoles susmulkinti. Nedideliais gabaliukais supjaustyti lašišą. Viską sudėti į indą, įpilti citrinos sulčių, acto, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti. Turi išeiti tirštas faršas.
Tarp delnų formuoti rutuliukus. Į gilią lėkštę įmušti du kiaušinius, į kitą lėkštę suberti miltus ir džiūvėsėlius. Kiekvieną kukulį pamirkyti kiaušinių plakinyje ir apvolioti džiūvėsiuose.
Kepti gruzdintuvėje, kol kukuliai gražiai apskrus. Kukuliukus dėti ant virtuvinio rankšluosčio, kad neliktų riebalų. Patiekti karštus.
Skanaus!