• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Birus plovas su jautiena

Telšių žinių redakcija
4 spalio, 2025
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Reikės:

  • 500 g jautienos sprandinės,
  • 2 morkų, aliejaus kepimui,
  • druskos, pipirų,
  • 1 a. š. česnako miltelių,
  • 1 a. š. maltos paprikos,
  • 1/2 a. š. malto kumino,
  • 700 ml sultinio,
  • 3 v. š. pomidorų padažo,
  • 350 g basmati ryžių,
  • 1 česnako galvos,
  • šviežių petražolių,
  • silpnai sūdytų arba raugintų agurkų.

Gaminame:

  1. Pirmiausia išsirenkame puodą, kuriame gaminsime. Geriausia būtų naudoti špižinį, sunkų puodą. Jei tokio neturite, tiks ir kitas puodas su dangčiu, kuriame galime tiek kepti, tiek troškinti. Arba pirmiausia viską apkepinkite keptuvėje, tuomet troškinkite puode.
  2. Jautieną supjaustome maždaug centimetro dydžio kubeliais.
  3. Morkas supjaustome nedideliais kubeliais.
  4. Puode įkaitiname aliejų, dedame morkas, kepame dar kelias minutes.
  5. Sudedame jautieną, kelias minutes apkepiname ant didelės kaitros.
  6. Beriame visus prieskonius, išmaišome ir kaitiname minutę.
  7. Supilame sultinį ir pomidorų padažą, išmaišome. Sumažiname ugnį, kad vanduo vos burbuliuotų, uždengiame puodą ir ant nedidelės kaitros troškiname pusantros valandos.
  8. Kai mėsa jau išsitroškinusi ir minkštutėlė, ryžius gerai praskalaujame po tekančio vandens srove ir dedame juos į puodą. Viską išmaišome, tarp ryžių įstatome horizontaliai perpus perpjautą česnako galvą. Uždengiame puodą ir ant nedidelės ugnies (kad skystis vos vos burbuliuotų) verdame 20 minučių.
  9. Uždengtą puodą patraukiame nuo ugnies ir leidžiame pastovėti dar 15 minučių.
  10. Česnakus įspaudžiame į plovą ir išmaišome.
  11. Patiekiame pabarsčius smulkintomis petražolėmis ir su agurkais šalia.

„Iki“ inf.

Kitas įrašas

Slidinėjimas Trijuose Slėniuose Prancūzijoje: didžiausias slidinėjimo rojus pasaulyje

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Policijos pareigūnai aptiko neteisėtai laikomus šaunamuosius ginklus ir sprogmenis
Savaitės Kelių eismo taisyklių pažeidimai
Pavojingas greitis – 152 km/h vietoje leistinų 50 km/h!
Nuo gruodžio 1 d. – susigrąžinti teisę vairuoti bus paprasčiau
Nuo lapkričio 15 d. įsigalioja draudimas tręšti mėšlu ir srutomis
Vitaminas D: „Eurovaistinės“ vaistininkė pataria, ką daryti, kad geriau jį pasisavintume

Žemaičių kultūra

Istorijos ir žmonės: kunigo mintys apie migraciją
Audiogidas – nauja galimybė pažinti miestą
Pagerbė laisvės gynėjų ir žymių kraštiečių atminimą
Maldų, skausmo ir vilčių kuriama kryžiaus istorija
„Sustosiu, kai sustabdys…“
Lietuvos laisvės gynėjų atminimas gyvas ateities kartose  

Laisvalaikis

Kū­ry­biš­ka Py­ra­gų die­na „Mastyje“
Sal­di au­ko­ji­mo tra­di­ci­ja
Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras publikai žada ypatingą muzikinių kelionių savaitę
Py­ra­gų die­ną – gerumo dalybos
Py­ra­gų die­na Upy­no­je įvy­ko ir pa­vy­ko
Mo­liū­gė­li, nu­šviesk ta­ke­lį į dar­že­lį

Sveikata

Ser­ga­mu­mo ro­dik­liai to­liau kren­ta že­myn
Ty­la, ku­ri ser­ga: ko­dėl tu­ri­me kal­bė­ti apie emo­ci­nę svei­ka­tą?
Ser­ga­mu­mas su­ma­žė­jo
Dezodorantai, liemenėlės, nakvišų aliejus: kas iš tiesų didina krūties vėžio riziką?
Gy­dy­to­jas Man­tas Ba­ne­vi­čius: „Kiek­vie­na akis tu­ri sa­vo is­to­ri­ją“
Mo­te­rų svei­ka­tos stip­ri­ni­mo pro­gra­ma Tel­šiuo­se
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kiek laiko per dieną praleidžiate telefone?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset