
Prieš pradedant vartoti žuvų taukus patartina apibrėžti, kokį tikslą norime pasiekti – sustiprinti imuninę sistemą, pagerinti smegenų veiklą, stiprinti regėjimą, stiprinti širdį, sumažinti trigliceridų kiekį, nuovargio jausmą ar pagerinti odos būklę. Nuo tikslo priklausys ir žuvų taukų pasirinkimas. Pavyzdžiui žmonės, sergantys širdies ir kraujagyslių ligomis, turėtų rinktis žuvų taukus kuriuose daugiau veikliosios medžiagos EPR, o siekiantys lėtinti smegenų degeneracinius procesus – ieškoti produktų su didesniu DHR kiekiu. Susipažinkite į ką dažniausiai specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį norint teisingai pasirinkti žuvų taukus.
1. EPR ir DHR kiekis
Nors žmonės dažnai vertina omega-3 bendrą kiekį, būtent EPR ir DHR yra pagrindinės aktyvios veikliosios medžiagos žuvų taukuose, todėl tai yra kritinis žuvų taukų vertinimo rodiklis, svarbu atidžiai įvertinti kiek jų yra.
2. Individualus EPR ir DHR poreikis
Nors vis dar nėra vieningos nuomonės dėl būtino vartoti Omega-3 kiekio, tačiau dauguma tarptautinių ekspertų pataria suvartoti ne mažiau kaip 500 mg EPR ir DHR per dieną geros sveikatos palaikymui.
Siekiant maksimalaus efekto bei širdies ir kraujagyslių ligų rizikos mažinimo, EPR ir DHR kiekvieną dieną privalėtumėte gauti nuo 1000 iki 2000 mg.
Tiems asmenims, kurie nori pagerinti kraujo lipidų (sumažinti trigliceridų kiekį) koncentraciją, turėtų vartoti 2000-4000 mg EPR ir DHR per dieną jau papildų formoje ir derinant juos su mityba.
Omega-3 kiekis (Europos Maisto Saugos Tarybos duomenimis) iki 5 g nekelia pavojaus sveikatai, o iki 1 g DHR/parą nekelia jokio pavojaus ir vaikams.
3. Sertifikavimas
Ieškokite žuvų taukų gaminamų tik aukščiausia kokybe sertifikuotos žaliavos. Juos vartodami galėsite būti visiškai saugūs, kad gaunate maksimalią naudą sveikatai.
4. Pasisavinimas
Mokslo pripažinta geriausiai pasisavinami yra re-esterifikuoti trigliceridai. Tai natūralių žuvų taukų koncentruota forma. Specialių koncentravimo ir distiliavimo technologijų dėka išgaunamas ypač didelis vertingųjų EPR ir DHR kiekis ir tuo pačiu išsaugoma natūrali, geriausiai organizmo pasisavinama forma.
5. Skonis
Dėka inovatyvių distiliavimo ir koncentravimo technologijų, šiuo metu jau išgaunamas didelis Omega-3 kiekis, kurį vartojant nesijaučia žuvies skonio. Todėl malonu pranešti, kad skystų žuvų taukų vartojimas pagaliau tampa malonia patirtimi. Daugiau informacijos galite rasti čia: https://www.visisveiki.lt/.