• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Du patiekalai iš upėtakio

Telšių žinių redakcija
8 kovo, 2025
Pirmas puslapis, Renginiai, Laisvalaikis
2

Vaivorykštinio upėtakio „paketėliai“ su pesto padažu

Reikės:

  • 800 g vaivorykštinio upėtakio filė,
  • 4 šaukštelių alyvuogių aliejaus,
  • 8 šaukštelių pesto padažo,
  • 150 g vynuoginių pomidoriukų.

Gaminame:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kol ruošite upėtakį, į orkaitę įdėkite kepimo skardą, kad įkaistų. Paruoškite 4 folijos lakštus (pakankamai didelius, kad į juos būtų galima suvynioti upėtakį ir ingredientus).

2. Supjaustykite upėtakį į 4 gabalėlius. Kiekvieną folijos gabalėlį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite žuvį ant riebalų, oda žemyn. Ant upėtakio uždėkite 2 šaukštelius bazilikų pesto ir paskirstykite. Ant viršaus uždėkite pomidorų puseles, kad uždengtų žuvį. Suvyniokite žuvį į foliją pakeldami kraštus į viršų ir kelis kartus juos sulenkdami.

3. Dėkite žuvies „paketus“ ant įkaitintos kepimo skardos ir kepkite 15 minučių. Po 15 minučių išimkite iš orkaitės ir palikite 2-3 minutes. Tada atsargiai atidarykite ir patiekite iš karto, kol upėtakiai ir pomidorai dar karšti.

Keptas vaivorykštinis upėtakis su česnakiniu sviestu

Reikės:

  • 800 g vaivorykštinio upėtakio filė,
  • 2 šaukštų sviesto,
  • 3 skiltelių česnako,
  • druskos, pipirų,
  • 1 šaukštelio česnako miltelių,
  • 1/2 šaukštelio džiovintų žolelių (baziliko, raudonėlio, čiobrelio ar mišinio),
  • kelių šakelių šviežių krapų,
  • 1 citrinos.

Gaminame:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Kepimo indą išklokite folija arba kepimo popieriumi ir įdėkite vaivorykštinio upėtakio filė.

2. Sumaišykite druską ir prieskonius, mišiniu apibarstykite žuvį.

3. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su smulkintu česnaku. Užtepkite ant upėtakio filė. Smulkiai supjaustykite krapus ir taip pat apibarstykite žuvį. Uždenkite kepimo indo viršų folija ir kepkite 15 minučių.

4. Tada foliją nuimkite ir kepkite upėtakį dar 5 minutes. Po to žuvį perkelkite į lėkštę ir patiekite su citrinos skiltelėmis. Taip pat galite įdėti daugiau česnakinio sviesto ir smulkintų krapų.

„Iki“ komunikacijos inf.

Kitas įrašas

Gdansko Baltijos opera „Karalius Rodžeris“ su ryškiais solistais - Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre

Comments 2

  1. :D says:
    4 mėnesiai ago

    Jūs geriau pasidomėkite kokias sąskaitas gavo gyventojai už šiukšlių išvežimą…

    Atsakyti Report comment
  2. :D says:
    4 mėnesiai ago

    Dar pasidomėkite, kodėl mokestis skaičiuojamas pagal praeitų metų išvežtų konteinerių skaičių? Kur logika?

    Atsakyti Report comment

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Ge­ros nau­jie­nos Tel­šių ar­chy­ve
Tūkstančiai kilometrų – dviračiais
Mo­ky­to­jų kū­ry­biš­ku­mo sto­vyk­la Ry­go­je: lie­tu­viai drau­ge su lat­viais ir da­nais kū­rė šiuo­lai­ki­nių ino­va­ty­vių pa­mo­kų pla­nus
Tel­šių spor­to ir rek­rea­ci­jos cent­ro spor­ti­nin­kams – pa­dė­kos ir bai­gi­mo pa­žy­mė­ji­mai
Už iš­ti­ki­my­bę Že­mai­ti­jos kul­tū­rai pa­gerb­ta S. Da­cie­nė
Tel­šiuo­se įkur­tas LEO klu­bas

Žemaičių kultūra

Kur augai tu, šventasis Kryžiaus medi?
Kuopos gretose – jau pustrečio šimto šaulių
Seime eksponuojama Sigito Strazdausko nuotraukų paroda
Plungės miestui – krašto kūrėjų darbų parodos
Nuo Lopaičių piliakalnio sklido lietuviško ir latviško folkloro muzika
Iškilus miškotvarkininkas Jonas Daniulis gimė Sedoje

Laisvalaikis

Tūkstančiai kilometrų – dviračiais
Tel­šių spor­to ir rek­rea­ci­jos cent­ro spor­ti­nin­kams – pa­dė­kos ir bai­gi­mo pa­žy­mė­ji­mai
Įteik­ti dip­lo­mai VDA Tel­šių fa­kul­te­to ab­sol­ven­tams
Vėl pra­si­dė­jo ke­lio­nės
Sveikos bananinės spurgytės
Izraelio kinas Telšiuose: žiūrovai kviečiami į nemokamus seansus

Sveikata

Kei­čia­si gy­dy­mo įstai­gų ver­ti­ni­mas: at­si­žvelgs ne tik į veik­lą ir fi­nan­sus, bet ir į po­žiū­rį į pa­cien­tą
Siū­lo­ma plės­ti de­fib­ri­lia­to­rių tink­lą: lai­ku su­teik­ta pa­gal­ba pa­dė­tų iš­gel­bė­ti tūks­tan­čius žmo­nių
Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
Iš Ma­ro­ko į Tel­šius: gy­dy­to­jas Ham­za Bou­boual sa­vo pa­šau­ki­mą ra­do Lie­tu­vo­je
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset