• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Užburiančio skonio vyniotinis

Telšių žinių redakcija
8 vasario, 2025
Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Kulinarijos ir maisto entuziastė A. Kuzmarskė siūlo pasigaminti šokoladinį vyniotinį su varškės kremu.

„Dėl tamsaus šokoladinio biskvito ir gaivaus varškės kremo derinio jis tikrai užburs tiek skoniu, tiek išvaizda bei leis nustebinti. Šiam kepiniui rekomenduoju rinktis riebesnę

„Dvaro“ varškę kvadratiniuose pakeliuose: ji nėra biri, labiau kreminė, todėl suplakus su riebia „Dvaro“ grietinėle ir šiek tiek pasaldinusi gaunasi puikus švelnus varškės kremas“, – sako A. Kuzmarskė.

Desertui paruošti reikės:

Biskvitui:

• 4 didelių kiaušinių
• 130 g cukraus
• 100 g „Dvaro“ sviesto
• 70 g kvietinių miltų
• 40 g nesaldintos kakavos
• pusės šaukštelio kepimo miltelių
• žiupsnelio druskos

Kremui:

• 540 g (3 kvadratinių pakelių) 9 proc. riebumo „Dvaro“ varškės

• 80 g cukraus

• 2 šaukštelių vanilinio cukraus ar kitokios vanilės

• 150 g 35 proc. riebumo „Dvaro“ grietinėlės

Pertepimui:

• 4-5 šaukštų vyšnių, spanguolių arba aviečių džemo (geriausia be stambių uogų gabaliukų)

Glaistui:

• 100 g juodojo šokolado

• 100 g 35 proc. riebumo „Dvaro“ grietinėlės

Biskvito paruošimas

Pirmiausiai gaminame biskvitą: iki 160 °C temperatūros įkaitiname orkaitę ir pasiruošiame standartinę kepimo skardą, kurią išklojame kepimo popieriumi. Tuomet nedideliame puode ištirpiname sviestą ir paliekame atvėsti. Visus sausus ingredientus gerai sumaišome nedideliame dubenyje.

Į atskirą didelį dubenį mušame kiaušinius ir dedame cukrų. Išplakame rankine šluotele arba elektriniu plaktuvu iki baltų ir gan stangrių putų. Išplakta masė turėtų būti šiek tiek skystesnė už plaktą grietinėlę, o tokiam rezultatui pasiekti prireiks keleto minučių. Į išplaktus kiaušinius supilame kiek ataušusį sviestą ir gerai perplakame, kad įsimaišytų.

Tuomet supilame paruoštus sausus ingredientus ir iškart išmaišome mentele arba šaukštu sukamaisiais „lankstymo“ judesiais. Stengiamės tešloje palikti kuo daugiau oro. Maišome tik tiek, kad sausieji produktai įsimaišytų. Tada tešlą pilame į paruoštą skardą su kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome.

Dedame skardą į centrinę orkaitės lentynėlę ir kepame 11-13 minučių, kol biskvitas iškils. Svarbu biskvito neperkepti – jis turi būti labai minkštas, kad vyniojant nelūžtų.

Iškeptą biskvitą išimame iš orkaitės ir ant viršaus užklojame naują kepimo popieriaus lakštą. Skardą apverčiame ir nuo biskvito dugno švelniai nulupame kepimo popierių, ant kurio biskvitas kepė. Dar karštą biskvitą suvyniojame į ritinį kartu su naujuoju kepimo popieriumi. Ritinys turi būti nesuspaustas, kad nelūžtų, kai vėliau reikės jį išvynioti. Suvyniotą karštą biskvito ritinį dedame ant grotelių ir, kol ruošime kremą, leidžiame atvėsti.

Kremo paruošimas ir pertepimas

Ruošiant kremą viskas labai paprasta – į dubenį sudedame visus kremo ingredientus ir išplakame iki vientisos masės. Tuomet metas kremu pertepti biskvitą.

Ataušusį biskvitą atsargiai išvyniojame ant stalo ir ant viršaus mentele tolygiai plonu sluoksniu užtepame džemą. Tada krauname varškės kremą ir tepame tolygiu sluoksniu, palikdami poros centimetrų neapteptą kraštelį toje vietoje, kur baigsime vynioti (tam, kad kremas pabaigoje neištrykštų).

Tuomet – atsakingiausias momentas: keldami už kepimo popieriaus kraštelių ir kartu popierių nuimdami nuo biskvito, kad jis neliktų viduje, vyniojame ritinį. Švelniai paspaudžiame, kad gautume apvalios formos vyniotinį. Šioje stadijoje jis bus gana minkštas, bet pastovėjęs šaldytuve sustings ir sutvirtės. Susuktą vyniotinį įvyniojame į kepimo popierių, o tada į maistinę plėvelę arba bičių vaško drobelę. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų ir susistovėtų – geriausia visai nakčiai.

Glaisto paruošimas

Į dubenį suberiame susmulkintą šokoladą. Nedideliame puode ant mažos kaitros užverdame grietinėlę. Vos pradėjus virti, viryklę išjungiame. Užvirusią grietinėlę iškart užpilame ant šokolado. Maža plakimo šluotele arba šaukšteliu maišome, kol šokoladas ištirps karštoje grietinėlėje ir gausime vientisą blizgų glajų.

Jį paliekame šiek tiek atvėsti ir sutirštėti. Kuo glajus tirštesnis, tuo mažiau jo nutekės nuo vyniotinio. Tačiau jis neturi būti ir visai sustingęs, nes tuomet nepavyks jo užtepti.
Sustingusį vyniotinį dedame ant grotelių, po kuriomis patiesiame kepimo popierių (ant jo lašės nuo vyniotinio nubėgantis glajus). Po truputį ant vyniotinio pilame glaistą ir tolygiai aptepame mentele ar šaukštu. Šia procedūrą galima atlikti prieš vyniotinį patiekiant arba iš anksto – svarbu, kad jis jau būtų sustingęs. Užliejus glaistu vyniotinį dar galima papuošti ir pagardinti uogomis, riešutais ar kitais mėgstamais produktais.

Štai ir viskas – vyniotinis paruoštas!

Kitas įrašas

Pa­gerb­ta spor­to bend­ruo­me­nė, įver­tin­ti spor­ti­nin­kų pa­sie­ki­mai

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Tel­šių mo­te­rų LIONS klu­bas tu­ri nau­ją pre­zi­den­tę
Ar gir­di­me vai­kus? At­lik­ti ty­ri­mai ver­čia su­si­mąs­ty­ti
Pen­ki de­šimt­me­čiai su bib­lio­te­ka
Dviguba šventė: nau­ji Pa­ra­pi­jos na­mai ir tarnystės jubiliejus
Dvie­jų su­kak­čių įkvėp­ta prem­je­ra
Žy­gis Že­mai­tės at­mi­ni­mui. Kar­tu ke­lia­vo ir jos pro­proa­nū­kė

Žemaičių kultūra

Liaudies šokių šventė Plungėje: „Jūs – mūsų tautos savitumas“
Sąjūdžio gimtadienis – tarp bendraminčių
Iš Nepriklausomybės paminklo Ketūnuose liko pamatai
Domėnai prašo nepamiršti vardų
Plungėje pirmą kartą surengtas festivalis „Žemaitiu dėinas“
Gedulo ir vilties dienai – paliktų namų simbolis

Laisvalaikis

Dviguba šventė: nau­ji Pa­ra­pi­jos na­mai ir tarnystės jubiliejus
Dvie­jų su­kak­čių įkvėp­ta prem­je­ra
Žy­gis Že­mai­tės at­mi­ni­mui. Kar­tu ke­lia­vo ir jos pro­proa­nū­kė
Pa­sau­lio stip­riau­sių­jų še­še­tu­ke – tel­šiš­kė Gi­ta­na Lipskienė
Šach­ma­tų čem­pio­na­tas Tel­šiuo­se
Bend­rys­tės šven­tė „Kran­to“ pro­gim­na­zi­jo­je

Sveikata

Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
Iš Ma­ro­ko į Tel­šius: gy­dy­to­jas Ham­za Bou­boual sa­vo pa­šau­ki­mą ra­do Lie­tu­vo­je
Ar­tė­jant va­sa­rai – di­des­nis Eu­ro­pos svei­ka­tos drau­di­mo kor­te­lių po­rei­kis
Orams vės­tant, ser­ga­mu­mas vėl au­ga
V. Gir­čiui – Nu­si­pel­niu­sio Lie­tu­vos gy­dy­to­jo var­das
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset