• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Stalo puošmena – patiekalai iš vėžių

Telšių žinių redakcija
28 gruodžio, 2024
Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Vėžiai pomidorų padaže

Reikės:

  • 1 kg vėžių,
  • 1 didelio svogūno,
  • 2-3 skiltelių česnako,
  • 4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus,
  • 1 aitriosios paprikos,
  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,
  • 125 ml baltojo vyno,
  • 400 g susmulkintų šviežių arba konservuotų pomidorų,
  • 1 lauro lapo,
  • druskos, pipirų.

Gaminame:

1. Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną su aitriąją papriką, tuomet sudėkite smulkintą česnaką ir pakepinkite 1 minutę.

2. Nuimkite nuo ugnies, palaukite pusę minutės, pabarstykite malta paprika ir gerai išmaišykite.

3. Grąžinkite keptuvę ant ugnies, įpilkite baltojo vyno ir palikite 2 minutes, kad išgaruotų alkoholis.

4. Sudėkite smulkintus pomidorus su lauro lapu, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite 15 minučių. Tuomet sudėkite virtus vėžius, uždenkite ir patrokšinkite 8-10 minučių. Valgyti galima iškart, tačiau bus dar skaniau, jeigu paliksite pernakt ir leisite vėžių bei padažo skoniams visiškai susimaišyti. Tuomet kitą dieną tiesiog pašildykite ir patiekite.

Kvapnūs vėžiai su česnaku

Reikės:

  • 700 g vėžių,
  • 220 g sviesto,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 1 šaukšto smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų,
  • 1 šaukštelio šviežių smulkintų petražolių,
  • 1 šaukštelio šviežių citrinos sulčių,
  • 1 šaukšto aštraus padažo,
  • druskos, pipirų.

Gaminame:

1. Vėžių mėsą išdarinėkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą česnaką ir maišykite, kol jis taps kvapnus. Sudėkite svogūnų laiškus ir pakepinkite 30 sekundžių.

2. Sudėkite vėžių mėsą ir pakaitinkite kelias minutes. Pabaigoje suberkite prieskonius, šviežias petražoles, aštrų padažą ir citrinos sultis. Įberkite pipirų. Paragaukite, jeigu reikia – pakoreguokite skonius.

3. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite mažuose dubenėliuose su ryžiais, makaronais arba traškia česnakine duona.

„Iki“ komunikacijos inf.

Kitas įrašas

Tel­šių TAU edu­ka­ci­nė iš­vy­ka į Vil­nių

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Rugpjūčio 15-ąją Telšiuose skambėjo „Sielos muzika 2025“
Keptuvėje keptas apverstas gardus bananų pyragas
Ple­čia­mas aku­še­rių sa­va­ran­kiš­ku­mas: dau­giau priei­na­mų pa­slau­gų nėš­čio­sioms
VDA Tel­šių ga­le­ri­jo­je – Rim­gau­do Ba­raus­kio pa­ro­da „Na­rin­datē“
Slau­gy­to­jas jau ga­li iš­ra­šy­ti pir­mą re­cep­tą me­di­ci­nos pa­gal­bos prie­mo­nėms
Miš­kas – ne at­lie­kų san­dė­lis

Žemaičių kultūra

Festivalis – rimtas jaunųjų atlikėjų pareiškimas
Mokslininkė iš Sedos niekada nepamiršo Žemaitijos
Viešnagė pas Daujotus: jaukūs pietūs, prisiminimai ir dovanos Mažeikiams
Jubiliejiniame sąskrydyje – didelis mažeikiškių būrys  
Alsėdiškius suvienijo Bendruomenės vakaras
Po restauracijos suskambo Kantaučių bažnyčios vargonai

Laisvalaikis

Keptuvėje keptas apverstas gardus bananų pyragas
VDA Tel­šių ga­le­ri­jo­je – Rim­gau­do Ba­raus­kio pa­ro­da „Na­rin­datē“
Neei­li­nis Lie­tu­vos trem­ti­nių ir po­li­ti­nių ka­li­nių są­skry­dis
Kraš­tie­čių šven­tė „Vo aš čė gė­miau“ su­bū­rė Nevarėnų bend­ruo­me­nę
Tel­šiš­kiai – Že­mai­ti­jos fes­ti­va­ly­je
Ati­da­ry­ta Au­gus­tės Kai­ry­tės kū­ry­bos dar­bų pa­ro­da

Sveikata

Ple­čia­mas aku­še­rių sa­va­ran­kiš­ku­mas: dau­giau priei­na­mų pa­slau­gų nėš­čio­sioms
Slau­gy­to­jas jau ga­li iš­ra­šy­ti pir­mą re­cep­tą me­di­ci­nos pa­gal­bos prie­mo­nėms
Įpa­rei­go­ji­mas li­go­ni­nėms: už­tik­rins są­ly­gas ar­ti­mie­siems oriai at­si­svei­kin­ti su mirš­tan­čiuo­ju
Siū­lo­ma dau­giau tei­sių slau­gy­to­jų pa­dė­jė­jams
Spe­cia­lis­tai re­ko­men­duo­ja ger­ti dau­giau van­dens
Kaip sužinoti, ar jūsų dantys sveiki, jei nieko neskauda?
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kur leidžiate savo atostogas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset