• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Stalo puošmena – patiekalai iš vėžių

Telšių žinių redakcija
28 gruodžio, 2024
Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Vėžiai pomidorų padaže

Reikės:

  • 1 kg vėžių,
  • 1 didelio svogūno,
  • 2-3 skiltelių česnako,
  • 4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus,
  • 1 aitriosios paprikos,
  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,
  • 125 ml baltojo vyno,
  • 400 g susmulkintų šviežių arba konservuotų pomidorų,
  • 1 lauro lapo,
  • druskos, pipirų.

Gaminame:

1. Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną su aitriąją papriką, tuomet sudėkite smulkintą česnaką ir pakepinkite 1 minutę.

2. Nuimkite nuo ugnies, palaukite pusę minutės, pabarstykite malta paprika ir gerai išmaišykite.

3. Grąžinkite keptuvę ant ugnies, įpilkite baltojo vyno ir palikite 2 minutes, kad išgaruotų alkoholis.

4. Sudėkite smulkintus pomidorus su lauro lapu, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite 15 minučių. Tuomet sudėkite virtus vėžius, uždenkite ir patrokšinkite 8-10 minučių. Valgyti galima iškart, tačiau bus dar skaniau, jeigu paliksite pernakt ir leisite vėžių bei padažo skoniams visiškai susimaišyti. Tuomet kitą dieną tiesiog pašildykite ir patiekite.

Kvapnūs vėžiai su česnaku

Reikės:

  • 700 g vėžių,
  • 220 g sviesto,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 1 šaukšto smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų,
  • 1 šaukštelio šviežių smulkintų petražolių,
  • 1 šaukštelio šviežių citrinos sulčių,
  • 1 šaukšto aštraus padažo,
  • druskos, pipirų.

Gaminame:

1. Vėžių mėsą išdarinėkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą česnaką ir maišykite, kol jis taps kvapnus. Sudėkite svogūnų laiškus ir pakepinkite 30 sekundžių.

2. Sudėkite vėžių mėsą ir pakaitinkite kelias minutes. Pabaigoje suberkite prieskonius, šviežias petražoles, aštrų padažą ir citrinos sultis. Įberkite pipirų. Paragaukite, jeigu reikia – pakoreguokite skonius.

3. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite mažuose dubenėliuose su ryžiais, makaronais arba traškia česnakine duona.

„Iki“ komunikacijos inf.

Kitas įrašas

Tel­šių TAU edu­ka­ci­nė iš­vy­ka į Vil­nių

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Ar­tė­jant va­sa­rai – di­des­nis Eu­ro­pos svei­ka­tos drau­di­mo kor­te­lių po­rei­kis
Mo­tie­jaus Va­lan­čiaus na­mo re­mon­tas at­sieis be­veik 330 tūkst. eu­rų
„Tel­šių šu­niu­kų na­mų“ gim­ta­die­nis
Vai­kai šo­ki­nė­ja, kad su­šil­tų, o paukš­čiai ra­miai pe­ri ant ka­mi­no
Sut­ri­kus sis­te­mų veik­lai elekt­ro­ni­nių pa­slau­gų tei­ki­mas gy­dy­mo įstai­go­se lai­ki­nai su­sto­jo
Stip­riau­si šau­liai – Tel­šiuo­se!

Žemaičių kultūra

Livija Gemma – elektroninės muzikos kūrėja iš Kulių
„Kauškutis“ – konkursinio festivalio laureatas
Kryžiaus kelias. Trijų Šakių giminės kartų istorija
Futbolo veteranai minėjo bendražygio 90-metį
Mieste atsiras dar daugiau (ne)matomų ženklų  
Felčerės Vylės istorija: beveik visas gyvenimas – Ukrinuose

Laisvalaikis

„Tel­šių šu­niu­kų na­mų“ gim­ta­die­nis
Šilauogėmis glazūruota lašiša
Stip­riau­si šau­liai – Tel­šiuo­se!
Sū­rio gau­dy­mo čem­pio­na­tas Tel­šiuo­se
Šach­ma­tai Tel­šių kraš­te. Šach­ma­tų žai­di­mo pa­ki­li­mas (1971–1990 m.)
„Auk­si­nė šaš­kė Tel­šiai-2025“

Sveikata

Ar­tė­jant va­sa­rai – di­des­nis Eu­ro­pos svei­ka­tos drau­di­mo kor­te­lių po­rei­kis
Orams vės­tant, ser­ga­mu­mas vėl au­ga
V. Gir­čiui – Nu­si­pel­niu­sio Lie­tu­vos gy­dy­to­jo var­das
Tel­šių ra­jo­ne skie­pi­ji­mo apim­tys vis dar ne­pa­kan­ka­mos
Vyrų šlapimo nelaikymas. Šiuolaikinis požiūris į vyrų higieną
Neį­ti­kė­ti­na: odon­to­lo­gas pa­si­bels į neį­ga­lių­jų na­mus
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset