
Retai kuris nemėgsta blynų ir turbūt kiekvienas turime savo mėgstamiausią receptą. Ar esate bandę kepti blynus su obuolių griežinėliais?
INGREDIENTAI:
- 2 kiaušiniai,
- 200 ml pieno,
- 5 v. š. miltų,
- 3 a. š. cukraus,
- truputis druskos,
- 2 obuoliai,
- vanilinio cukraus, cinamono pagal skonį,
- lydyto sviesto ar aliejaus kepti.
GAMINIMAS
Kiaušinius išplakite su cukrumi.
Supilkite pieną, suberkite vanilinį cukrų, druską, cinamoną ir viską gerai suplakite.
Miltus dėkite po truputį – jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo.
Kuo plonesnėmis skiltelėmis įpjaustykite obuolius.
Keptuvę įkaitinkite, nustatykite vidutinę kaitrą ir šaukštu formuokite blynelius. Vėliau ant jų viršaus dėkite po griežinėlį obuolio.
Kai ant viršaus susidaro burbuliukai, blynus apverskite ir dar pakepkite kelias minutes.
Skanaukite su uogiene arba grietine.