Yra gausybė šašlykų marinavimo receptų, tad kartais nelengva išsirinkti tinkamiausią. Siūlome nesudėtingą, mėsai sultingumo suteikiantį šašlykų marinavimo būdą su svogūnais.
INGREDIENTAI:
- 2 kg kiaulienos sprandinės;
- 5 svogūnai;
- žiupsnelis juodųjų pipirų;
- 1 arb. š. šašlykų prieskonių;
- 1 arb. š. druskos;
- 5 valg. š. aliejaus.
GAMINIMAS:
Kiaulienos sprandinę supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėti į dubenį. Svogūnus nulupti ir smulkiai sutarkuoti arba sugrūsti. Mėsą sumaišyti su svogūnais, aliejumi, šašlykų prieskoniais ir pipirais. Rankomis į mėsą įtrinti svogūnus bei pipirus ir stipriai paminkyti. Palikti mėsą maždaug valandai pastovėti. Prieš pat veriant ant iešmo, mėsą pasūdyti, dar kartą paminkyti ir suverti.
Iešmus dėti virš žarijų kepsninėje ir kepti nuolat vartant. Kepti apie 20–30 minučių.