Avokadai vertinami kaip daug vertingų maistinių medžiagų turintys vaisiai. Jie puikiai tinka prie įvairių patiekalų kaip garnyras, salotoms ir įvairiems užkandžiams gaminti. Siūlome pamėginti orkaitėje kepto avokado su kiaušiniu viduje receptą.
Ingredientai:
- 2 avokadai,
- 4 kiaušiniai,
- druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių,
- žolelių papuošimui.
Gaminimas:
Perpjovus avokadus pusiau išimti kauliukus. Odelės nulupti nereikia. Į avokadų duobutes įmušame po nedidelį kiaušinį, pabarstome druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Į skardą sudėtus avokadus dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C temperatūros. Kepti, kol kiaušinis iškeps iki norimo lygio, nuo 10 iki 20 min. Kai kiaušinio baltymas taps nepermatomas – avokadai paruošti. Iškeptus kiaušinius avokaduose papuoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis, smulkintais svogūnų laiškais.
Kad būtų sočiau, prieš kepant avokadus ant jų viršaus galima užbarstyti kietojo sūrio, kepintos šoninės.
Šis patiekalas – puikus pusryčių pasirinkimas arba užkandis išalkus.