Mėsainiai dažnai laikomi amerikiečių vizitine kortele, tačiau šis patiekalas populiarus ir lietuvių virtuvėje. Ar esate bandę mėsainį pasigaminti namuose? Tai gali būti vienas skaniausių ir greitai pagaminamų vasaros grilio patiekalų!
Keturiems mėsainiams pasigaminti reikės:
500 g maltos jautienos,
1 smulkiai pjaustyto svogūno,
2 česnako galvučių,
1 kiaušinio,
4 čederio sūrio griežinėlių,
4 valg. š. česnakinio padažo,
4 valg. š. pomidorų padažo,
4 mėsainių bandelių,
3 konservuotų agurkų,
4 salotų lapų,
1 pomidoro,
žiupsnelio pipirų ir druskos.
Gaminimas:
Paruošiame mėsą – dubenyje sumaišome maltą mėsą, smulkintą svogūną ir česnaką, kiaušinį, druską ir pipirus.
Įkaitiname kepsninę. Suformuojame keturis mėsos kukulius, suspaudžiame, kad jų dydis būtų panašus į bandelių formą, ir iškepame. Kepimo laikas priklauso nuo kaitros. Patariama paplotėlį iš kiekvienos pusės kepti iki 5 minučių.
Kol mėsa kepa, galima supjaustyti pomidorą, agurkus.
Kai paplotėliai iškepa, įdėti juos lėkštę ir palikti.
Tuo metu kelias minutes kepsninėje pašildyti bandeles.
Kai viskas jau paruošta, formuokite mėsainį. Ant apatinės bandelės tepkite česnakinio padažo, dėkite jautienos paplotėlį, sūrio riekelę, pomidoro, svogūno, agurko griežinėlių, salotą ir viršutinę bandelę, pateptą pomidorų padažu.
Kiekvienas mėsainį gali formuoti iš savo mėgstamų ingredientų. Nors tradiciniai mėsainiai daromi su jautienos paplotėliais, galima rinktis ir kitos rūšies mėsos faršą. Skanaus!
Vasara be mėsainių, grill patiekalų turbūt jau nebeįsivaizduojama. Tad ačiū už receptą. Nesame dideli mėsėdžiai, tačiau bent kažkiek bandome naudoti įvairią kokybišką mėsytę dėl visavertės mitybos.