Vasarą norisi maistą ruošti ir užkandžiauti lauke. Dabar pats smidrų sezonas. Tad kurkime kepsninę ir pirmyn gaminti lengvą, skanų, nesudėtingą patiekalą.
2–3 porcijoms reikės:
• 12 vienetų smidrų,
• 10 riekelių plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės,
• šiek tiek alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, mairūno.
Ruošimo būdas:
Smidrus nuvalykite, nupjaukite arba nulaužkite sumedėjusias dalis, sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 2 min. Tuomet išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu (išliks traškūs). O jeigu smidrai labai jauni ir minkšti, galima ruošti ir neapvirtus.
Smidrus lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kiekvieną apsukite plona šoninės riekele.
Kepkite kepsninėje ant grotelių apie 10 minučių, kol šoninė apskrus. Jeigu kepsite orkaitėje, tuomet rinkitės maždaug 200 laipsnių temperatūrą.
Iškeptus smidrus pagal skonį pabarstykite pipirais, mairūnu, jei reikia, dar ir druska.
Skanaus!