4–6 žmonėms reikės: 3 baklažanų (tinka ir cukinijos), 5 didelių bulvių, aliejaus. Įdarui reikės: 700 g jautienos faršo (arba avienos), 250 g pomidorų tyrės, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų. Bešamelio padažui reikės: 1 l pieno, 4–5 šaukštų miltų, 4 šaukštų sviesto, 2 trynių, 150 g sūrio.
Gaminimas: pirmiausia iškepame griežiniais supjaustytus baklažanus ir bulves. Dedame ant popieriaus, kad sugertų aliejų. Apibarstome druska pagal skonį ir paliekame pastovėti.
Ruošiame įdarą: apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, dedame faršą ir gerai pakepiname. Supilame pomidorų tyrę, beriame druskos, pipirų, galima įdėti šiek tiek cinamono ir trintų gvazdikėlių. Viskas troškinama apie 30 min.
Gaminame padažą: į išlydytą sviestą dedame miltus, maišome nesustodami, pilame pieną. Maišydami sudedame trynius, įberiame druskos. Kai užvirs, dedame sūrį ir gerai išmaišome.
Sluoksniuojame didelėje skardoje: pirmiausia dedame bulves, po jų baklažanus, faršo įdarą, vėl baklažanus ir bulves. Tada ant viršaus pilame padažą ir 35–45 min. šauname į 180 °C orkaitę. Kad padažas neparuduotų, uždenkite skardą folija.
Skanaus!