Reikės: 400–500 g vištienos filė, 2 skiltelių česnako, druskos, juodųjų pipirų, raudonėlių, 1–2 kiaušinių, maltų džiūvėsėlių apvolioti; padažui: 40–50 g sviesto, šaukšto miltų, 500–600 ml pieno, druskos, juodųjų pipirų, šviežių krapų.
Paruošimas: vištienos filė supjaustome juostelėmis. Įtriname ją česnakais, pagardiname druska, juodaisiais pipirais bei raudonėliais. Taip paruoštą palaikome, kad įsigertų prieskoniai.
Įkaitiname keptuvę. Imame po gabalėlį mėsos, ją apvoliojame kiaušinio plakinyje, po to džiūvėsėliuose. Juostelę susukame į spiralę ir dedame į įkaitintą keptuvę. Taip paruošiame kiekvieną gabalėlį. Kepame, kol mėsa gražiai apskrus.
Nedideliame puode ištirpiname sviestą. Dedame miltus ir gerai išmaišome, kad nebūtų gumulėlių. Galiausiai, pilame pieną ir užviriname, dedame susmulkintų krapų, kaitiname, kol padažas sutirštės.
Tiekiame su ryžiais.
Skanaus!