
Vasarą dažnai norisi lengvumo lėkštėje – kaitresnėmis dienomis daugelis vengia sunkių patiekalų ir ieško tokių sprendimų, kurie būtų gaivūs, tačiau tuo pačiu ir sotūs. Pasak žinomo kulinaro, keliautojo bei „Lidl“ ambasadoriaus Vytaro Radzevičiaus, vasaros virtuvės sėkmės formulė – šviežumas ir paprastumas. Jis dalijasi patarimais ir receptu, kuris padės sukurti subalansuotą, tačiau skonių kupiną vasaros vakarienės meniu.
„Kuriant tobulą vasaros lėkštę vadovaujuosi paprastais kriterijais – svarbu, kad patiekalas neapsunkintų, būtų sezoniškas bei pagamintas kartu su gera kompanija. Visa tai – mano tikros vasaros paveikslas. Jei reikėtų išsirinkti idealiausią vasaros vakaro patiekalą, tai būtų ant grilio kepta žuvis, pavyzdžiui, lašišos filė, o šalia jos – sauja salotų bei šlakelis alyvuogių aliejaus“, – dalinasi kulinaras.
V. Radzevičiaus teigimu, svarbu į savo vasaros meniu įtraukti kuo daugiau daržovių ir vaisių – jie ne tik skanūs, bet ir naudingi mūsų organizmui.
Salotoms su kepta cukinija ir feta
Reikės:
- Cukinijos
- Saujos mėtos ar baziliko
- Fetos sūrio
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Pusės citrinos sulčių
- Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Paruošimas:
Cukiniją supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir trumpai apkepkite grilyje ar keptuvėje – tiek, kad šiek tiek apskrustų ir pradėtų skleisti malonų kvapą.
Cukinijas atvėsinkite, pabarstykite trupinta feta, pašlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, užberkite mėtos lapelių ir pagardinkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
Linos Skersytės inf.