
Reikės:
500 gr jautienos, 500 gr kiaulienos, 300 gr kopūstų, 200 gr bulvių, 2 vnt. burokėlių, morkos, svogūno, paprikos, 1 šaukšto pomidorų pastos, šlakelio aliejaus, lauro lapų, druskos, pipirų.
Paruošimo būdas:
Mėsą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į gilų puodą, užpilkite 3 l šalto vandens, užvirinkite, kaitrą sumažinkite ir virkite 2 valandas. Po 2 val. mėsa bus minkštutėlė, o puode susidarys sodrus sultinys, kurį beliks papildyti daržovėmis.
Burokėlius nulupkite, sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais. Dėkite į keptuvę su šaukštu įkaitinto aliejaus, keletą minučių pakaitinkite, uždenkite dangčiu ir palikite pasitroškinti apie 10 min., tuomet įmaišykite pomidorų pastą ir viską troškinkite uždengę dar 20 min. Atidėkite.
Į puodą su išvirusia mėsa sudėkite plonais šiaudeliais pjaustytus kopūstus, tuomet – šiaudeliais ar kubeliais pjaustytas bulves. Virkite kol suminkštės.
Morką supjaustykite šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Apkepinkite aliejuje ir sudėkite į puodą. Ten pat – ir supjaustytą papriką.
Į puodą sudėkite iš anksto su pomidorų pasta patroškintus burokėlius. Virkite dar 10 min. Barščius pagardinkite keliais lauro lapeliais, druska, pipirais, kaitrą išjunkite, puodą uždenkite ir palikite pastovėti 20 min.
Ukrainietiški barščiai tradiciškai tiekiami su šaukštu riebios grietinės ir česnakiniu sviestu apteptomis, šiltomis mielinėmis bandelėmis.
niekada nepagalvojau į barščius dėti mėsą. kažkaip mama niekad nedėdavo, dabar galvoju, gal nes neturėdavo? 😀 reikės pabandyt, kaip tik turiu jautienos nupirkus iš https://dzukukrautuvele.lt/prekes/mesa/sviezia-mesa/sviezia-versiena/