Pievagrybiai – puikus pasirinkimas norint paįvairinti kasdienį meniu. Siūlome pasigaminti paprastą, greitai paruošiamą ir be galo gardžią trintą pievagrybių sriubą.
INGREDIENTAI:
250 g pievagrybių,
100 ml grietinėlės,
180 g lydyto sūrelio,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
1 l daržovių sultinio arba paprasto vandens,
1 valg. š. sviesto,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis juodųjų pipirų,
1 arbat. š. tarkuoto muskato,
2 riekės baltos duonos.
GAMINIMAS
Karštame svieste pakepinti smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai jie suminkštės, sudėti nuvalytus supjaustytus pievagrybius. Viską kepti apie 10 minučių. Vėliau viską sudėti į puodą su verdančiu daržovių sultiniu ar vandeniu ir virti ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Baigiant virti įmaišyti lydytą sūrelį ir grietinėlę.
Sriubą pertrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės, pagal skonį pasūdyti.
Sriubą galima pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei muskatais.
Valgykite su baltos duonos skrebučiais.
Skanaus!