
Reikės:
- 3-4 bananų,
- 30 ml avokadų arba rapsų aliejaus,
- 110 g miltų,
- 9 k kepimo miltelių.
Gaminame:
- Visų pirma labai gerai sutrinkite bananus į tyrę. Šiam receptui juos rekomenduojama sutrinti trintuvu – vien šakute sunkiai pavyks išgauti visiškai glotnią tekstūrą. Turite gauti 1 puodelį bananų tyrės (240 g).
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Patepkite mini keksiukų arba mini spurgyčių formą aliejumi.
- Į indą supilkite bananų tyrę ir aliejų. Maišykite mentele, kol mišinys taps vientisas. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir maišykite, kol gausite vienalytę tešlą.
- Išdėliokite tešlą į mini keksiukų formą – vienai spurgytei dėkite maždaug po 1,5 šaukšto, tačiau reikalingas tešlos kiekis gali skirtis pagal formą.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite 20–25 minučių. Spurgyčių paviršius turi būti auksinės spalvos, o kai šiek tiek jas paspausite, tešla turi atšokti atgal.
- Prieš valgant, palaukite, kol spurgytės visiškai atvės. Jei norite, prieš patiekiant jas galite apibarstyti cinamonu ar cukraus pudra.
„Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė