
Tikriausiai daugelis savo šaldymo kameroje turime vasaros uogų derliaus. Kartais pristinga idėjų, kaip jas panaudoti. Siūlome pasigaminti gardų uogų glotnutį.
INGREDIENTAI:
- 600 g šaldytų uogų (braškių, aviečių, šilauogių, mėlynių ar kt.),
- 750 ml apelsinų ar kitų mėgstamų sulčių,
- 400 g graikiško stiliaus jogurto,
- 2 bananų,
- 2 a. š. medaus,
- mėtų lapelių papuošti.
GAMINIMAS
Į trintuvą supilkite sultis, graikišką jogurtą, medų, suberkite šaldytas uogas, saują pasilikdami patiekalui papuošti. Visus ingredientus trinkite iki tirštos, bet tolygios konsistencijos.
Jei mišinys per skystas, įdėkite daugiau graikiško jogurto, jei per skystas, įpilkite sulčių.
Paruoštą glotnutį supilkite į taures ir papuoškite šaldytomis uogomis, mėtų lapeliais.
Iš šio kiekio išeis desertas penkiems žmonėms.
Skanaus!
Parengta pagal „Bosanova“ pranešimą spaudai.