Tai izraelietiška kiaušinienė pomidorų patale, – sparčiai Lietuvoje populiarėjantis patiekalas. Manoma, kad šakšuka pradėta gaminti dar Osmanų imperijoje, o žydų kilmės žmonėms pradėjus migruoti iš Šiaurės Afrikos, šis patiekalas labiausiai prigijo Izraelyje. Tai puikus baltymų šaltinis, todėl puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei!
REIKĖS:
- 4 kiaušinių
- 500 g konservuotų pomidorų
- 0,5 vnt. paprikų
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio aitriosios paprikos
- 1 šaukštelio saldžiosios paprikos
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- druskos, pipirų, prieskoninių žolelių
- aliejaus
- 30 g fetos sūrio
PARUOŠIMAS:
Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus. Apkepame pjaustytą svogūną, papriką, česnaką ir aitriąją papriką. Supilame konservuotus pomidorus, įdedame pomidorų pastos, pamaišome. Pagardiname saldžiąja paprika, pipirais, druska. Pamaišome. Troškiname 5-8 min., kol sutirštės.
Masėje padarome 4 nedideles duobutes ir įmušame po kiaušinį. Uždengiame dangčiu ir ant lėtos ugnies troškiname apie 5 min. Užberiame prieskoninių žolelių. Apdėliojame feta.
Patiekiame pabarstę smulkintais svogūnų laiškais.