
Po žiemos atbundantys augalai dovanoja ne tik grožį, bet ir naudą. Jauni garšvos lapeliai, šviežios dilgėlės, dygstančios rūgštynės – ne tik skanios, bet ir naudingos žolelės gardinant įvairius patiekalus.
Iš pavasarinių žalumynų siūlome pasigaminti sriubą.
Jums reikės:
1 l daržovių sultinio;
trijų saujų mėgstamų šviežių žalėsių – rūgštynių, šviežių dilgėlių, garšvų, špinatų ar kt.;
2 kietai virtų kiaušinių;
žiupsnelio druskos ir mėgstamų prieskonių.
Gaminimas:
Smulkiai sukapokite turimus žalėsius ir sudėkite į puodą su verdančiu sultiniu. Virkite iki 7 minučių. Sriubą pagal skonį pasūdykite, įdėkite mėgstamų prieskonių. Puikiai tiks bazilikas ir krapai. Prieš patiekdami į sriubą suberkite virtus pjaustytus kiaušinius.
Patiekalą galite puošti ir gardinti grietinėle.
Sriubą rekomenduojame valgyti su baltos duonos skrebučiu.
Skanaus!
„Telšių ŽINIŲ“ inf.