Prieš gamindami svajojame, kad visi kepiniai pavyktų puikiai ir galėtume jais nustebinti artimuosius. Tačiau kartais viskas vyksta ne pagal planą, net jei viską darome kaip parašyta recepte. Šie paprasti patarimai padės išvengti nesėkmių virtuvėje ir leis džiaugtis puikiu rezultatu. Taigi pasinaudokite jais ir mėgaukitės skaniausiais kepiniais.
Vadovaukitės receptu
Laikytis recepto nurodymų – skamba logiškai, tiesa? Tai vienas svarbiausių ir dažniausių, tačiau labiausiai ignoruojamų patarimų. Dažnai keičiame receptus pagal turimus ingredientus, pridedame ar pašaliname tam tikrus produktus. To daryti nereikėtų, nebent yra siūlomos alternatyvos. Kepant keksą pirmą kartą visada rekomenduojama vadovautis receptu tam, kad suprastumėte, koks turėtų būti tikrasis jo skonis ir tekstūra. Vėliau galėsite atlikti pakeitimus, kurie jums atrodys reikalingi.
Ingredientų temperatūra
Itin dažna klaida, kurią darome ir dėl kurios kepiniai nepavyksta tokie, kokie turėtų būti, yra netinkama produktų temperatūra. Pasiruoškite gaminimui iš anksto. Išimkite kiaušinius bei sviestą iš šaldytuvo ir mažiausiai valandą palaikykite juos kambario temperatūroje. Dar geriau, jei tą padarysite iš vakaro. Tinkamos temperatūros ingredientai geriau dera, lengviau maišosi. Taip išvengsite dar vienos klaidos – tešlos permaišymo. Dėl šios priežasties kepiniai praranda purumą ir tinkamą tekstūrą.
Tinkama kepimo forma
Ne mažiau svarbu pasirinkti tinkamo dydžio ir formos kepimo indą. Jei pasirinksite didelį, tačiau tešlos turėsite mažai – kepinys greit sudegs, bus sausas. Jei forma bus per maža, keksą reikės kepti ilgai, jo paviršius pradės degti, o vidus neiškeps ir bus netinkamas valgyti. Tešla turėtų užpildyti 2/3 indo, kad keksas iškeptų tinkamai. Platų kepimo formų asortimentą galite rasti internetinėje parduotuvėje Zana.lt. Spauskite ant pateiktos nuorodos ir išsirinkite sau tinkamiausią.
Pasinaudoję šiais keliais svarbiais patarimais, galėsite mėgautis skaniausiais kepiniais ir jais lepinti artimuosius. Vadovaukitės receptu, tačiau nebijokite ir improvizuoti. Juk taip galime atrasti naujus skonius, kurie nustebins ir įsimins ilgam.