Jaukiam pasisėdėjimui su arbatos puodeliu rankose puikiai tiks lengvai paruošiamas ir gardus trupininis obuolių pyragas su varške.
INGREDIENTAI:
- 300 g kvietinių miltų,
- 200 g sviesto,
- 170 g cukraus,
- 360 g varškės,
- 250 g maskarponės sūrio,
- 2 obuoliai,
- 3 kiaušiniai,
- cukraus pudros papuošti.
GAMINIMAS
Stambia tarka sutarkuokite šaltą sviestą. Į dubenį, kuriame yra sviestas, sudėkite miltus ir suberkite cukrų, tuomet viską sutrinkite ir suminkykite rankomis, kol susiformuos stambūs trupiniai. Netrinkite pernelyg ilgai, kad neištirptų sviestas. Dubenį su trupiniais dėkite 30 minučių į šaldytuvą.
Įdarui skirtą varškę, maskarponę, kiaušinius, cukrų sutrinkite iki vientisos masės, tačiau netrinkite pernelyg ilgai, kad masė nebūtų itin skysta.
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Suberkite du trečdalius trupinių masės į formą, tolygiai paskirstykite dugne, paspauskite ir suformuokite kraštelius.
Obuolius perpjaukite perpus, išpjaukite sėklas. Tuomet obuolius supjaustykite smulkiais kubeliais ir suberkite ant dugno. Atsargiai supilkite varškės masę ir išlyginkite. Viršų apibarstykite likusiais trupiniais.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Prieš patiekiant pyragą, galima jį apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Parengta pagal „Bosanova“ pranešimą spaudai.
reikės išbandyti