Ingredientai:
- „Tortilla“ traškučiai – 1 pakelis (200 g),
- malta vištiena – 500 g,
- konservuoti pomidorai – 400 g,
- svogūnai – 1 vnt. (vidutinio dydžio),
- ‘Cherry’ pomidorai (dvi didelės saujos),
- sūris – 200 g,
- česnakas – 4–5 skiltelės,
- saldžioji paprika – 1 arb. š.,
- kuminas – 1 arb. š.,
- raudonėlis – 1 arb. š.,
- aliejus – 2 valg. š.,
- druska ir pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Sudėkite smulkiai pjaustytus svogūną ir česnaką. Pakepinkite apie 1 min. Sudėkite maltą vištieną ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol mėsa gerai apkeps. Su mentele nuolat smulkinkite mėsą keptuvėje, kad nesigautų „kotletas“. Supilkite konservuotus pomidorus, prieskonius. Gerai išmaišykite ir ant silpnos ugnies kepkite apie 5 min.
Skardą išklokite folija. Suberkite traškučius ir paskleiskite. Ant viršaus uždėkite kepintą mėsą. Stenkitės, kad kiekvienas traškutis gautų savo dalį mėsos. Dėkite smulkintus pomidorus ir tarkuotą sūrį. Jeigu norite aštriau – patiekalą paskaninkite jalapeno pipirais. Viską pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min.
Skanaus!