„Telšių ŽINIŲ“ skaitytojams šįkart siūlome lengvai paruošiamų bemielės tešlos suktinukų su kumpiu ir sūriu. Juos galima valgyti tiek šaltus, tiek karštus. Pagardinant mėgstamu padažu.
Jums reikės:
- 2 lakštų bemielės sluoksniuotos tešlos,
- 300 gramų fermentinio sūrio,
- 150 gramų saliamio,
- 1 vnt. saldžios žalios paprikos,
- 70 mililitrų pomidorų padažo,
- mėgstamų prieskonių.
Gaminimas:
Tešlą aptepti pomidorų padažu, apiberti prieskoniais pagal skonį, užberti sūrio, supjaustytą papriką ir išdėlioti saliamį. Susukti į standų ritinėlį. Aštriu peiliu supjaustyti maždaug centimetro storio riekeles. Paliekant tarpelius, sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.