Šių metų ruduo lepina šiltais orais, tad tikėtina, kad šiltnamiuose vis dar galima rasti augančių pomidorų. Ieškantiems galimybių kaip panaudoti turimą jų kiekį, Vytaras Radzevičius dalijasi naminio pomidorų padažo receptu. Jam pagaminti tiks net ir pernokę, netobulos išvaizdos, bet skoninių savybių nepraradę, pomidorai.
Pomidorų padažas
Jums reikės:
- 3 kg pomidorų;
- 3 svogūnų;
- 1 stiklinės rudojo cukraus;
- 2 česnakų;
- 2 šaukštų druskos;
- 100 ml. alyvuogių aliejaus;
- 1 aitriojo pipiro ankšties arba 1 arbatinio šaukštelio smulkintos aitriosios paprikos;
- rozmarino šakelės arba 1 arbatinio šaukštelio džiovintų rozmarinų;
- raudonėlio šakelės arba 1arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių;
- 2 šviežio baziliko šakelių arba 1 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų;
- 1 arbatinio šaukštelio sumaišytų maltų karčiųjų ir kvapniųjų pipirų.
Kaip gaminti:
- Pomidorus nuplauti, išpjauti kotelius ir supjaustyti į keturias dalis. Į keturias dalis supjaustyti ir svogūnus. Česnakus nulupti, perpjauti skilteles per pusę.
- Pomidorus, svogūnus, česnaką, aitrų pipirą, kvapiuosius pipirus dėti į skardą, apibarstyti cukrumi, druska, maltais pipirais, žolelėmis ir aliejumi.
- Kepti 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas. Kai iškeps, sudėti į puodą, viską sutrinti elektriniu trintuvu ir dar kartą užkaitinti puodą iki virimo.
- Padažą išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius. Galima ir nekaitinti – tada išvalykite drėgna šluoste, sumirkyta degtinėje ar spirite.
- Užsuktus stiklainius pastatyti dangteliais žemyn, užkloti ir palikti, kad atvėstų. Laikyti rūsyje ar vėsiame sandėliuke.
Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas UAB „Lidl Lietuva“