„Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė sako, kad Kūčių vakarienė esmė – ne maistas, o buvimas kartu ir prasmingas laikas. Bendrystę kuria pokalbiai apie prabėgusius metus, prisiminimai, įspūdžiai ir šilti žodžiai vienas kitam.
Lietuvoje įprasta, kad Kūčių stalo patiekalai yra be mėsos ir pieno produktų. Tad ant stalo dedami kalėdaičiai, kūčiukai, kepta žuvis, silkė, įvairios daržovės, salotos, mišrainės ir kiti gardumynai.
Reikės:
- 250 g virtų išlukštentų krevečių,
- 2 avokadų,
- 2 agurkų,
- 1 rausvojo svogūno,
- kelių šakelių kalendrų arba petražolių,
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 2 šaukštų citrinos sulčių,
- druskos ir pipirų.
Gaminame:
1. Avokadus nulupkite ir supjaustykite kubeliais, supjaustykite agurkus, susmulkinkite svogūną ir kalendrą. Jeigu pasirinkote dideles krevetes, jas taip pat supjaustykite.
2. Viską atsargiai sumaišykite, užpilkite aliejaus, citrinų sulčių ir pagardinkite druska bei pipirais.