Lapkričio 30 d. Žemaitės gimnazijos bendruomenė tradiciškai susirinko pinti advento vainikų. Ši šauni idėja prieš septynerius metus kilo gimnazijos neformalaus ugdymo organizatorei Rasai Urbonienei. O iniciatyvos viską organizuoti ėmėsi dailės ir technologijų mokytoja Regina Nostienė.
Susirinkusius bendruomenės narius pasveikino Žemaitės gimnazijos direktorius Žydrūnas Želnys. Tradiciškai renginyje apsilankė ir dvasininkai – prelatas Juozas Šiurys bei Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos rektorius Ramūnas Norkus.
Tądien visi drauge – mokytojai, mokiniai, tėvai – nupynė daug gražių vainikų. Juos dekoravo žvakėmis, kankorėžiais, kalėdiniais papuošimais, eglių šakelėmis ir kt. Vieni advento vainikais puošė savo klases, kiti šį grožį parsinešė į namus.
Advento vainiką Mažajai bažnytėlei nupynė ir padovanojo mokytoja R. Nostienė.
Šventės metu gimnazijos valgyklos darbuotojos visus vaišino jų pačių iškeptais imbieriniais sausainiais, dalijosi jų receptu.
Kad Jūsų namai pakviptų Kalėdomis, siūlome išsikepti šių skanėstų.
Imbierinių sausainių receptas
Jums reikės: 200 g rudojo cukraus, 100 g medaus, 75 ml vandens, 150 g sviesto, 1 valg. š. cinamono, 1 valg. š. imbiero, 1 valg. š. kardamono, 1,5 arbat. š. juodųjų pipirų, 1 arbat. š. kepimo miltelių, 500 g miltų.
Gaminimas: į puodą supilti cukrų, medų ir vandenį. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Įdėti sviestą ir vėl kaitinti, kol jis ištirps (neužvirinti). Gautą masę atvėsinti ir tik tada į ją sudėti kepimo miltelius ir prieskonius. Tada supilti persijotus miltus. Tešlą išminkyti, kol nelips prie rankų, ir padėti į šaldytuvą 2 val. Plonai iškočioti, padaryti norimas kalėdines formeles ir kepti apie 8–10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.