Tiek įprastos duonos, tiek kiek kitų kategorijų, pavyzdžiui, panko džiūvėsėliai yra labai naudingas ingredientas. Beveik bet kuriame recepte jie gali padėti gauti geresnį rezultatą. Nesvarbu ar jie naminiai, ar pirkti iš parduotuvės, džiūvėsėliai įvairiems patiekalams suteikia tekstūros, skonio ir norimą konsistenciją. Keletas patarimų ir galimybių, kaip juos panaudoti.
Traškus sluoksnis ant apkepo ar troškinio
Vienas iš klasikinių duonos džiūvėsėlių naudojimo būdų – pagardinti troškinius ir apkepus su idealia plutele. Prieš šovimą į orkaitę, ant patiekalo viršaus pabarstę džiūvėsėlių, sumaišytų su trupučiu lydyto sviesto ar aliejaus, pagaminsite traškią, auksinę plutelę, kuri labai maloniai kontrastuos su kreminiu ar minkštesniu apkepo vidumi.
Šis būdas puikiai tinka makaronams su sūriu, makaronų apkepams, lazanijoms, troškiniams, bulvių gratin ir daugeliui kitų.
Be to, jei norite savo gaminiui suteikti stipresnio ir liežuviui labai malonaus skonio, į džiūvėsėlius galite įmaišyti žolelių, tarkuoto sūrio ar prieskonių. Traškų sluoksnį prieskoniai padarys dar ir labai labai skanų.
Burgerių šefams ar kotletų gurmanams be džiūvėsėlių nė iš vietos
Džiūvėsėlių reikia gaminant beveik kiekvieną patiekalą, kurio recepte yra maltos mėsos. Tarp geriausiai žinomų pavyzdžių rasime mėsos kukulius, kotletus ir mėsainių paplotėlius. Džiūvėsiai tarsi suriša maltą mėsą ir neleidžia jai sutrūkinėti kepant. Džiūvėsėliai sugeria drėgmę ir riebalus, todėl galutinio kepinio tekstūra yra minkšta viduje, tačiau kieta, traški išorėje.
Galite eksperimentuoti su įvairių rūšių džiūvėsėliais, kad pakeistumėte kotletukų ar mėsainių tekstūrą ir skonį. Pavyzdžiui, naudojant panko (japoniškus džiūvėsėlius), galutinis produktas bus lengvesnis ir puresnis, o tradiciniuose džiūvėsėliuose išvoliota mėsa bus tankesnė ir vientisesnė.
Apibendrinimas
Duonos džiūvėsėliai – tarsi tikras virtuvės chameleonas, galintis patobulinti įvairius patiekalus. Kukliai ir neišskirtinai pakelyje atrodantys džiūvėsėliai – tai ingredientas, su kuriuo verta eksperimentuoti. Troškiniams ir apkepams jie duoda tą nepakeičiamai malonų traškumą, o mėsos paplotėlius ir kukulius suriša taip, kad būtų lengviau paruošti ir skaniau valgyti. Nepamirškite, kad internetu galite įsigyti pačius įvairiausius džiūvėsėlius bei išmėginti jų poveikį savo receptams.