• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Džiūvėsėlių panaudojimo galimybės virtuvėje

Telšių žinių redakcija
20 gruodžio, 2023
Kitos aktualijos, Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Be kategorijos
0

Tiek įprastos duonos, tiek kiek kitų kategorijų, pavyzdžiui, panko džiūvėsėliai yra labai naudingas ingredientas. Beveik bet kuriame recepte jie gali padėti gauti geresnį rezultatą. Nesvarbu ar jie naminiai, ar pirkti iš parduotuvės, džiūvėsėliai įvairiems patiekalams suteikia tekstūros, skonio ir norimą konsistenciją. Keletas patarimų ir galimybių, kaip juos panaudoti.

Traškus sluoksnis ant apkepo ar troškinio

Vienas iš klasikinių duonos džiūvėsėlių naudojimo būdų – pagardinti troškinius ir apkepus su idealia plutele. Prieš šovimą į orkaitę, ant patiekalo viršaus pabarstę džiūvėsėlių, sumaišytų su trupučiu lydyto sviesto ar aliejaus, pagaminsite traškią, auksinę plutelę, kuri labai maloniai kontrastuos su kreminiu ar minkštesniu apkepo vidumi.

Šis būdas puikiai tinka makaronams su sūriu, makaronų apkepams, lazanijoms, troškiniams, bulvių gratin ir daugeliui kitų.

Be to, jei norite savo gaminiui suteikti stipresnio ir liežuviui labai malonaus skonio, į džiūvėsėlius galite įmaišyti žolelių, tarkuoto sūrio ar prieskonių. Traškų sluoksnį prieskoniai padarys dar ir labai labai skanų.

Burgerių šefams ar kotletų gurmanams be džiūvėsėlių nė iš vietos

Džiūvėsėlių reikia gaminant beveik kiekvieną patiekalą, kurio recepte yra maltos mėsos. Tarp geriausiai žinomų pavyzdžių rasime mėsos kukulius, kotletus ir mėsainių paplotėlius. Džiūvėsiai tarsi suriša maltą mėsą ir neleidžia jai sutrūkinėti kepant. Džiūvėsėliai sugeria drėgmę ir riebalus, todėl galutinio kepinio tekstūra yra minkšta viduje, tačiau kieta, traški išorėje.

Galite eksperimentuoti su įvairių rūšių džiūvėsėliais, kad pakeistumėte kotletukų ar mėsainių tekstūrą ir skonį. Pavyzdžiui, naudojant panko (japoniškus džiūvėsėlius), galutinis produktas bus lengvesnis ir puresnis, o tradiciniuose džiūvėsėliuose išvoliota mėsa bus tankesnė ir vientisesnė.

Apibendrinimas

Duonos džiūvėsėliai – tarsi tikras virtuvės chameleonas, galintis patobulinti įvairius patiekalus. Kukliai ir neišskirtinai pakelyje atrodantys džiūvėsėliai – tai ingredientas, su kuriuo verta eksperimentuoti. Troškiniams ir apkepams jie duoda tą nepakeičiamai malonų traškumą, o mėsos paplotėlius ir kukulius suriša taip, kad būtų lengviau paruošti ir skaniau valgyti. Nepamirškite, kad internetu galite įsigyti pačius įvairiausius džiūvėsėlius bei išmėginti jų poveikį savo receptams.

Kitas įrašas

Automobilio paruošimas žiemai: Lietuvos vairuotojų vadovas

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Kio­ku­šin ka­ra­tė mo­kyk­la „Sho­dan“ iš­lai­kė stip­riau­sios Lie­tu­vos ko­man­dos var­dą
Gy­va tra­di­ci­ja – ge­gu­ži­nė ant Ba­ro kal­no
Tel­šiš­kiai iš­ko­vo­jo ke­lia­la­pį į ša­lies fi­na­li­nes var­žy­bas
Jei­gu no­ri su­si­grą­žin­ti sko­lą – imk tei­si­nin­ką, o ne beis­bo­lo laz­dą
Tas mie­las ge­gu­žis…
Su­si­ti­ki­mas su Tel­šių gar­bės pi­lie­čiu, pro­fe­so­riu­mi Ado­mu But­ri­mu

Žemaičių kultūra

Plungėje pirmą kartą surengtas festivalis „Žemaitiu dėinas“
Gedulo ir vilties dienai – paliktų namų simbolis
Nuotraukų parodoje – miesto praeitis ir dabartis
Mažeikiškės maltietės leidosi į piligriminę kelionę
Šauliai vienybės dieną paminėjo žygiuodami
Mažeikiuose pristatytos arkivyskupo knygos vienijanti gija – viltis

Laisvalaikis

Kio­ku­šin ka­ra­tė mo­kyk­la „Sho­dan“ iš­lai­kė stip­riau­sios Lie­tu­vos ko­man­dos var­dą
Gy­va tra­di­ci­ja – ge­gu­ži­nė ant Ba­ro kal­no
Tel­šiš­kiai iš­ko­vo­jo ke­lia­la­pį į ša­lies fi­na­li­nes var­žy­bas
Su­si­ti­ki­mas su Tel­šių gar­bės pi­lie­čiu, pro­fe­so­riu­mi Ado­mu But­ri­mu
Leng­vaat­le­čiai Klaipėdoje
Azijietiško stiliaus kiaulienos troškinys

Sveikata

Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
Iš Ma­ro­ko į Tel­šius: gy­dy­to­jas Ham­za Bou­boual sa­vo pa­šau­ki­mą ra­do Lie­tu­vo­je
Ar­tė­jant va­sa­rai – di­des­nis Eu­ro­pos svei­ka­tos drau­di­mo kor­te­lių po­rei­kis
Orams vės­tant, ser­ga­mu­mas vėl au­ga
V. Gir­čiui – Nu­si­pel­niu­sio Lie­tu­vos gy­dy­to­jo var­das
Tel­šių ra­jo­ne skie­pi­ji­mo apim­tys vis dar ne­pa­kan­ka­mos
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset