• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

„An­tu­šie­nės ska­nės­tai“ – gardėsiai, ku­riais mė­gau­si­tės iki pa­sku­ti­nio kąs­nio

Telšių žinių redakcija
11 vasario, 2022
Partnerių informacija
0

De­ser­to sta­las tu­ri džiu­gin­ti ir akis, ir skran­dį. Daug šei­mi­nin­kių ga­mi­na na­muo­se, bet daž­na ska­nių ir įdo­mių sal­dė­sių žval­go­si pro­fe­sio­na­lių kon­di­te­rių len­ty­no­se.
Va­sa­rio 7 die­ną 25-erių me­tų veik­los su­kak­tį pa­mi­nė­jo Tel­šiuo­se vei­kian­ti kon­di­te­ri­jos įmo­nė – UAB „An­tu­šie­nės ska­nės­tai“. Bend­ro­vės va­do­vė – tel­šiš­kė Ni­jo­lė An­tu­šie­nė. Bai­gu­si stu­di­jas Vil­niu­je ir įgi­ju­si mais­to pa­ruo­ši­mo tech­no­lo­gi­jų spe­cia­ly­bę, Ni­jo­lė rū­pi­no­si mais­to ga­mi­ni­mu įvai­rio­se įstai­go­se – taip na­tū­ra­liai su­bren­do no­ras kur­ti sa­vo įmo­nę.
„Pir­ma­sis tor­tas, ku­ris ga­na il­gą lai­ką bu­vo vie­nin­te­lis kon­di­te­ri­jos ga­mi­nys, – „Ma­gi­ja“, – vers­lo pra­džią pri­si­me­na mo­te­ris. Šis tor­tas tel­šiš­kių bu­vo la­bai pa­mėg­tas ir ka­ra­lia­vo vie­nas gal po­rą me­tų. Ni­jo­lė, jaus­da­ma di­džiu­lę mei­lę tam, ką da­ro, pa­ju­to po­rei­kį plės­ti ga­mi­nių pa­siū­lą, o ir pir­kė­jai da­rė­si vis iš­ran­kes­ni. Taip at­si­ra­do ne­ma­žai įvai­rių tor­tų, py­ra­gų, py­ra­gai­čių rū­šių, ku­rių re­cep­tai bu­vo N. An­tu­šie­nės fan­ta­zi­ja, pa­rem­ta per daug me­tų su­kaup­to­mis ži­nio­mis. Kū­ry­bos pro­ce­sas kon­di­te­rę džiu­gi­na, to­dėl nuo­la­tos gims­ta vis nau­ji sko­niai ir ga­mi­niai, ku­riais le­pi­na­mi pir­kė­jų skran­džiai. De­ser­tų ga­my­bo­je taip pat eg­zis­tuo­ja ma­da, ten­den­ci­jos, nau­ji sko­niai, for­mos, teks­tū­ros, spal­vos, tech­ni­kos. Tai­gi no­rint iš­si­skir­ti rei­kia mo­ky­tis ir ne­sus­to­ti.
„Da­bar iš­pil­do­mi pra­ktiš­kai vi­si klien­tų pa­gei­da­vi­mai, o klien­tų vaiz­duo­tė už­sa­kant tor­tus – la­bai la­ki. Bet tai pui­kus pre­teks­tas mums to­bu­lė­ti. Svar­biau­sia į ga­mi­nius su­dė­ti kuo dau­giau mei­lės – klien­tas tai jau­čia!“ – įsi­ti­ki­nu­si įmo­nės sa­vi­nin­kė.
Ni­jo­lės de­ser­tai – ne tik tor­tai
Pag­rin­di­niai UAB „An­tu­šie­nės ska­nės­tai“ ga­mi­niai – py­ra­gai ir tor­tai, ku­rie ga­mi­na­mi ir pa­gal spe­cia­lius už­sa­ky­mus įvai­rioms pro­goms. Taip pat mėgs­ta­mos kas­dien ke­pa­mos ban­de­lės su varš­ke, ka­ra­me­le, la­ši­nu­kais, ki­bi­nai, kek­siu­kai, pli­ky­ti py­ra­gai­čiai, sau­sai­niai ir ypač pa­klau­sios šven­ti­nio sta­lo puoš­me­nos: sal­dūs gry­bu­kai-ba­ra­vy­kai, rie­šu­tų ke­kės, braš­kės, kaš­to­nai, ežiu­kai. Šiuos sal­du­my­nus mėgs­ta ne tik vai­kai, bet ir suau­gu­sie­ji. „Juos per­ka vie­ne­tais, kar­tais su­de­da­me į taip pat val­go­mus krep­še­lius ju­bi­lie­jų ar ves­tu­vių sta­lui pa­puoš­ti ar įteik­ti kaip do­va­ną. Ga­min­ti juos nė­ra pa­pras­ta: dar­bas kruopš­tus, vis­kas at­lie­ka­ma ran­ko­mis, už­trun­ka ne­ma­žai lai­ko“, – pa­sa­ko­ja mo­te­ris.
„Kon­di­te­ri­jos pra­mo­nė­je kon­ku­ruo­ti nė­ra pa­pras­ta – įvai­rių sko­nių ir taip pat pui­kios iš­vaiz­dos ga­mi­nių pil­ni pre­ky­bos cent­rai, ta­čiau ga­li­me pa­si­džiaug­ti, kad ga­mi­na­me iš na­tū­ra­lių pro­duk­tų, be jo­kių prie­dų ir sko­nio stip­rik­lių, ku­rie pail­gi­na ga­mi­nių ga­lio­ji­mo lai­ką. Ne­ma­žai ga­mi­nių, to­kie kaip „Na­mi­niai“ sau­sai­niai ar gry­bu­kai, ke­pa­ma pa­gal se­nus ge­rus mo­čiu­čių re­cep­tus. Da­bar la­bai po­pu­lia­rūs tor­tai, deng­ti cuk­ri­ne ma­se. Tai – ma­dos rei­ka­las, ši tech­no­lo­gi­ja at­ke­lia­vu­si ir pas mus. Ten­ka ir mums to­kius ga­min­ti, bet tik tuo­met, kai pa­ts klien­tas pra­šo ar­ba no­ri­mos tor­to iš­vaiz­dos ki­taip neį­ma­no­ma iš­gau­ti, nes ši ma­sė sko­nio ne­su­tei­kia, tik pa­pil­do­mą svo­rį. Esu įsi­ti­ki­nu­si, kad gra­žų tor­tą ga­li­ma pa­da­ry­ti svei­kes­nį, kuo ma­žiau nau­do­jant cuk­ri­nės ma­sės ga­mi­niui deng­ti. Ją pui­kiai pa­kei­čia šo­ko­la­das ar ma­lo­naus sko­nio gla­jai, ku­rie ga­li bū­ti įvai­rių spal­vų. O idea­liai ap­te­pus tor­tą tie­siog grie­ti­nė­le taip pat ga­li­ma iš­gau­ti to­bu­lą iš­vaiz­dą – tai, ži­no­ma, su­dė­tin­giau, nei vis­ką pa­slėp­ti po sto­ru cuk­raus ma­sės sluoks­niu. Ži­no­ma, cuk­ri­nės ma­sės neiš­veng­si lip­dy­da­mas de­ko­ra­ci­jas, per­so­na­žus vai­kiš­kiems tor­tams, gė­les, bet ko­kias fi­gū­rė­les ar ki­taip de­ko­ruo­da­mas tor­tus“, – ga­my­bos su­bti­ly­bė­mis da­li­ja­si de­vy­nių žmo­nių ko­man­dai va­do­vau­jan­ti že­mai­tė Ni­jo­lė An­tu­šie­nė.
Sal­dus sta­las – šven­tės puoš­me­na
Že­mai­čiai yra gur­ma­nai ir ren­ka­si vis iš­skir­ti­nes­nius de­ser­tus, įdo­mius sko­nius, o pa­klaus­ta apie daž­niau­siai už­sa­ko­mą sko­nį Ni­jo­lė su­si­mąs­to, kad tur­būt vie­nin­te­lį po­pu­lia­riau­sią tor­tą iš­skir­ti bū­tų la­bai sun­ku. Skir­tin­gų sko­nių, ku­riuos da­bar ga­li pa­siū­ly­ti klien­tams, – ge­ro­kai per de­šimt, tai­gi klien­tai iš­si­ren­ka pa­tys, kas juos la­biau­siai vi­lio­ja.
Žmo­nės, ruoš­da­mie­si di­des­nei šven­tei, no­ri ne tik įspū­din­go tor­to, bet kar­tu už­sa­ko ir pri­de­rin­tų py­ra­gai­čių, kek­siu­kų, de­ser­tų, no­ri, kad vis­kas bū­tų sko­nin­gai su­de­rin­ta, o sal­dus sta­las – šven­tės puoš­me­na. „Vis daž­niau ten­ka bū­ti at­sa­kin­giems už vi­sus no­ri­mus sal­dė­sius. Džiau­gia­mės, kad nuo praė­ju­sių me­tų klien­tams taip pat ga­li­me pa­siū­ly­ti sti­lin­gą ve­ži­mė­lį, skir­tą de­ser­tams ser­vi­ruo­ti, įvai­rių pa­dėk­lų tor­tams, py­ra­gai­čiams. Juos mie­lai iš­nuo­mo­ja­me ne­bū­ti­nai už­si­sa­kant de­ser­tus iš mū­sų. Taip pat su­lau­kia­me ne­ma­žai pa­gei­da­vi­mų pri­sta­ty­ti tor­tą ar šven­ti­nius kek­siu­kus kaip do­va­ną, – mie­lai su­tin­ka­me. Ši pa­slau­ga la­bai po­pu­lia­ri ir pa­to­gi iš­vy­ku­siems tel­šiš­kiams“, – ple­čia­mo­mis pa­slau­go­mis da­li­ja­si mo­te­ris.
Po­pu­lia­riau­si – vai­kų gim­ta­die­nio tor­tai
Uni­ka­lios puo­šy­bos vie­ne­ti­niai, vi­sa­da švie­ži, įvai­rių sko­nių ir bū­ti­nai iš­ra­din­gai, me­niš­kai ir sti­lin­gai de­ko­ruo­ti tor­tai yra ne­pa­kar­to­ja­mas šven­tės ak­cen­tas. Kaip pa­sa­ko­ja kon­di­te­rė, šiuo me­tu su įspū­din­gais tor­tais šven­čia­mos ne tik ves­tu­vės ir ju­bi­lie­jai, bet ir vai­ku­čio lau­ki­mas, mi­ni­mas pir­ma­sis vai­ko pus­me­tis, pir­ma­sis gim­ta­die­nis.
„Mes kar­tais pa­juo­kau­ja­me, kad esa­me vai­kų no­rų pil­dy­to­jai, nes tur­būt di­džiau­sia da­lis už­sa­ko­mų tor­tų – skir­ti vai­kams, ir ka­žin ar ras­tu­me per­so­na­žų, ku­rių nė­ra te­kę da­ry­ti – tur­būt to­dėl, kad da­bar ypač po­pu­lia­rūs te­mi­niai gim­ta­die­niai. Vai­kų šven­tėms taip pat po­pu­lia­rūs no­ri­ma te­ma­ti­ka de­ko­ruo­ti kek­siu­kai, vai­kų ypač mėgs­ta­mi sau­sai­niai ant pa­ga­liu­ko „po­psiu­kai“. O vi­sų sma­giau­sia yra tai, kad tu­ri­me ne­ma­žai iš­ti­ki­mų klien­tų, ku­rie už­sa­kę tor­tu­ką vai­ko pir­ma­jam gim­ta­die­niui da­bar kar­tu su mu­mis šven­čia jau penk­tą­jį, o kas ir pen­kio­lik­tą­jį“, – džiau­gia­si Ni­jo­lė.

Pa­dė­ka klien­tams ir dar­buo­to­jams
„Iš tik­rų­jų tik da­bar su­si­mąs­čiau: be­veik pu­sę sa­vo gy­ve­ni­mo ati­da­viau sal­du­my­nų vers­lui, tik­rai ne vi­sa­da bu­vo vis­kas leng­va ir pa­pras­ta, ne vie­ne­ri me­tai pra­bė­go be poil­sio ir net bū­ta min­čių, ar ver­ta to­liau tęs­ti… Tik ta­da su­stab­dy­da­vo min­tis apie ne vie­ne­rių me­tų įdir­bį, dar­buo­to­jus, klien­tų lū­kes­čius. Ir da­bar, mums vi­siems ga­na sun­kiu fi­nan­siš­kai lai­ko­tar­piu, su kai­nų šuo­liais, ku­rie neap­len­kė ir mū­sų, ga­liu tik pa­si­džiaug­ti tu­rė­da­ma šau­nių dar­buo­to­jų ko­man­dą, kad bet ka­da ga­liu jais vi­sais pa­si­kliau­ti, ir ži­nau, kad pri­rei­kus ge­rai at­liks ne tik sa­vo, bet ir ma­no dar­bus. Ži­no­ma, di­džiu­lė pa­dė­ka nuo­la­ti­niams ki­lien­tams, ku­rių, džiu­gu, tu­ri­me tik­rai ne­ma­žai. Ti­ki­mės ir to­liau juos džiu­gin­ti, pil­dy­ti jų lū­kes­čius“, – sa­ko bend­ro­vės va­do­vė N. Antušienė.

 

Kitas įrašas

Luo­kės gim­na­zi­jos mo­ki­nių eks­kur­si­ja į Lie­tu­vos jū­rų mu­zie­jų

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Re­dak­ci­jos su­ma­ny­mas duo­da vai­sių – Vy­dū­no kaš­to­nai ža­liuo­ja
Tel­šiš­kės sėk­mė tarp­tau­ti­nia­me kon­kur­se Is­pa­ni­jo­je
Odon­to­lo­gas Ta­das But­ri­mas: „Že­mai­tis be sa­vo kraš­to – kaip dan­tis be šak­nies“
„Že­mai­ti­jos tau­rė-2025“
Grilyje kepti jautienos kebabai su jogurtiniu padažu
Sa­vi­val­dy­bė pirks bu­tą Bir­žu­vė­nų dva­re

Žemaičių kultūra

Tradicinės ir naujos šventės – neatsiejama vasaros dalis
Sekmadienį prasideda IV tarptautinis vargonų muzikos festivalis
Mykolo Biržiškos anūkė: „Jūs esate mūsų žmonės, o mes esame jūsų“
Kur augai tu, šventasis Kryžiaus medi?
Kuopos gretose – jau pustrečio šimto šaulių
Seime eksponuojama Sigito Strazdausko nuotraukų paroda

Laisvalaikis

„Že­mai­ti­jos tau­rė-2025“
Grilyje kepti jautienos kebabai su jogurtiniu padažu
Jubiliejinis „Varnių kermošius 2025“
„Tulp­me­džio žy­dė­ji­mas“ – tra­di­ci­nė šven­tė De­gai­čiuo­se
Kon­cer­tų cik­las „Sie­los mu­zi­ka 2025“ Ga­dū­na­vo Švč. Jė­zaus Šir­dies baž­ny­čio­je
Tūkstančiai kilometrų – dviračiais

Sveikata

Karštis ir sveikata: kaip apsisaugoti karštomis vasaros dienomis?
Kei­čia­si gy­dy­mo įstai­gų ver­ti­ni­mas: at­si­žvelgs ne tik į veik­lą ir fi­nan­sus, bet ir į po­žiū­rį į pa­cien­tą
Siū­lo­ma plės­ti de­fib­ri­lia­to­rių tink­lą: lai­ku su­teik­ta pa­gal­ba pa­dė­tų iš­gel­bė­ti tūks­tan­čius žmo­nių
Sveikatos priežiūra šiuolaikiniame pasaulyje
Kodėl profesionali burnos higiena svarbi net tiems, kurie valosi dantis du kartus per dieną?
Patarimai į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvų taukus
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Pasak atlikto tyrimo, kas antras vaikas Lietuvoje nesikalba apie savo problemas su tėvais ar seneliais ir jaučiasi vieniši. Kaip manote – ar jūsų vaikai jums pasipasakoja apie bėdas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset