Vasarą dažnai sulaukiame netikėtų svečių, o namuose turime tik traškučių. Gal šaldytuve rasite pora avokadų? Tuomet svečius nustebinkite – pavaišinkite gvakamolės padažu. Tai yra tirštas padažas iš avokado minkštimo, labai mėgstamas meksikiečių. Paprastai gvakamolė patiekiama su kukurūzų ar kitais traškučiais, taip pat naudojama kaip padažas su kitais valgiais. Gvakamolę ypač mėgsta vegetarai.
Produktai:
2 sunokę avokadai, 2 česnako skiltelės, 2 šaukštai žaliosios citrinos sulčių, 2 šaukštai grietinės, druskos, pipirų.
Gamyba:
išimkite avokadų minkštimą, sutrinkite šakute arba smulkintuvu, įdėkite susmulkinto česnako, supilkite žaliosios citrinos sultis (padeda išsaugoti avokado spalvą), sukrėskite grietinę, pagardinkite druska, pipirais ir šafranu. Išsukite.Skanaus!