Jums reikės:
2 kiaušinių, 1 indelio kondensuoto pieno (su cukrumi), 250 g cukraus, graikiškų, lazdyno arba migdolų riešutų, 3 šaukštų grietinės arba jogurto, 50 g kakavos, 250 g miltų, 200 g sviesto, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 400 g varškės (pertrintos).
Paruošimas:
orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišome miltus, cukrų, kakavą, sviestą, vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidedame 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberiame į paruoštą skardą ir paspaudžiame ranka, kad išeitų vientisas pagrindas. Pagrindą kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Tuo metu pasiruošiame įdarą: išplakame varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti porą šaukštų amareto likerio arba brendžio. Gautą masę užpilame ant apkepto pagrindo ir kepame 5–7 minutes. Tada ištraukiame ir ant viršaus užberiame likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dedame į orkaitę ir kepame dar 25–30 minučių. Ištraukę leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet atšaldytas pyragas daug skanesnis. Skanaus!