• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

Keptuvėje keptas apverstas gardus bananų pyragas

Telšių žinių redakcija
16 rugpjūčio, 2025
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Pasak „Iki“ konditerio Thierry Lauvray, tai itin paprastas receptas, kuris jus nustebins ir sužavės – kartosite ne kartą. „Paprastai pagalvojus apie kepinį su bananu pirma šovusi mintis – bananų duona. Tačiau vasarą orkaitės jungti ne visada norisi, o šis pyragas kepamas vos apie 20 minučių keptuvėje ar ant grilio, ar viryklėje. Tai tikra dovana, kai norite greitai pasigaminti skanėstą be didelių išlaidų, įrangos ir aukšto lygio konditerinių viražų“, – receptu dalijasi Th. Lauvray.

Reikės:

  • 4 bananų,
  • 15 g sviesto,
  • 40 g cukraus arba medaus,
  • 1 kiaušinio,
  • 100 g cukraus,
  • 100 ml pieno,
  • 40 ml aliejaus,
  • 100 g miltų,
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių,
  • žiupsnelio drukos.

Gaminame:

  1. Nupjaukite bananų galus ir perpjaukite per pusę, tada nulupkite (pjaustant bananus dar su žieve, jie nesulūžta).
  2. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite 100 g cukraus ir išplakite. Įpilkite pieno, aliejaus ir darkart išplakite. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir sumaišykite tiek, kad miltai įsimaišytų.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą, įpilkite cukraus arba medaus ir išmaišykite. Mišinį tolygiai paskirstykite po visą keptuvės paviršių, tada ant jo išdėliokite bananų puseles, apvaliąja puse į viršų. Jeigu telpa ne visos, likusias galite pasmulkinti ir sudėti į tarpelius.
  4. Karamelizuokite 2–3 minutes vidutinėje temperatūroje, šiek tiek paspaudžiant bananus.
  5. Supilkite tešlą ant bananų, sumažinkite ugnį iki mažos arba vidutinės (arba perdėkite į mažiau kaitrią grilio vietą), uždenkite ir kepkite apie 15 minučių. Patikrinkite – jeigu į centrą įkištas peilio galiukas ar dantų krapštukas išsitraukia švarus, tuomet pyragas iškepė.
  6. Išimkite pyragą iš keptuvės ir padėkite ant serviravimo lėkštės. Galite aplieti karamele, pabarstyti riešutais. Šalia puikiai derės ir kaušelis ledų bei šviežių uogų saujelė.

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

Keptuvėje keptas apverstas gardus bananų pyragas
Ple­čia­mas aku­še­rių sa­va­ran­kiš­ku­mas: dau­giau priei­na­mų pa­slau­gų nėš­čio­sioms
VDA Tel­šių ga­le­ri­jo­je – Rim­gau­do Ba­raus­kio pa­ro­da „Na­rin­datē“
Slau­gy­to­jas jau ga­li iš­ra­šy­ti pir­mą re­cep­tą me­di­ci­nos pa­gal­bos prie­mo­nėms
Miš­kas – ne at­lie­kų san­dė­lis
Neei­li­nis Lie­tu­vos trem­ti­nių ir po­li­ti­nių ka­li­nių są­skry­dis

Žemaičių kultūra

Festivalis – rimtas jaunųjų atlikėjų pareiškimas
Mokslininkė iš Sedos niekada nepamiršo Žemaitijos
Viešnagė pas Daujotus: jaukūs pietūs, prisiminimai ir dovanos Mažeikiams
Jubiliejiniame sąskrydyje – didelis mažeikiškių būrys  
Alsėdiškius suvienijo Bendruomenės vakaras
Po restauracijos suskambo Kantaučių bažnyčios vargonai

Laisvalaikis

Keptuvėje keptas apverstas gardus bananų pyragas
VDA Tel­šių ga­le­ri­jo­je – Rim­gau­do Ba­raus­kio pa­ro­da „Na­rin­datē“
Neei­li­nis Lie­tu­vos trem­ti­nių ir po­li­ti­nių ka­li­nių są­skry­dis
Kraš­tie­čių šven­tė „Vo aš čė gė­miau“ su­bū­rė Nevarėnų bend­ruo­me­nę
Tel­šiš­kiai – Že­mai­ti­jos fes­ti­va­ly­je
Ati­da­ry­ta Au­gus­tės Kai­ry­tės kū­ry­bos dar­bų pa­ro­da

Sveikata

Ple­čia­mas aku­še­rių sa­va­ran­kiš­ku­mas: dau­giau priei­na­mų pa­slau­gų nėš­čio­sioms
Slau­gy­to­jas jau ga­li iš­ra­šy­ti pir­mą re­cep­tą me­di­ci­nos pa­gal­bos prie­mo­nėms
Įpa­rei­go­ji­mas li­go­ni­nėms: už­tik­rins są­ly­gas ar­ti­mie­siems oriai at­si­svei­kin­ti su mirš­tan­čiuo­ju
Siū­lo­ma dau­giau tei­sių slau­gy­to­jų pa­dė­jė­jams
Spe­cia­lis­tai re­ko­men­duo­ja ger­ti dau­giau van­dens
Kaip sužinoti, ar jūsų dantys sveiki, jei nieko neskauda?
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kur leidžiate savo atostogas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset