
Reikės:
- 180 g fetos sūrio,
- 80 g šviežio tepamo sūrio,
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- tarkuotos citrinos žievelės arba šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Ant viršaus pasirinktinai:
- skrudintų sezamų sėklų,
- smulkintų žalumynų,
- čili dribsnių,
- alyvuogių aliejaus,
- skysto medaus.
Gaminame:
1. Į maisto smulkintuvą sudėkite fetą, tepamą sūrį, alyvuogių aliejų ir citrinos žievelę. Maišykite, kol viskas virs glotnia ir kremine mase. Paragaukite – jei per sūru, įdėkite šiek tiek daugiau tepamo sūrio, galite įdėti ir šiek tiek graikinio jogurto.
2. Viskas – sudėkite į indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite sausoje keptuvėje skrudintomis sezamų sėklomis, kitais mėgstamais pagardais ir patiekite.
3. Padažas neįtikėtinai universalus – į jį merkite traškučius ar duonos lazdeles, pjaustytas šviežias ar keptas daržoves, patiekite prie grilio patiekalų.
„Iki“ inf.