• Pagrindinis
  • Kontaktai
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Balsavimų archyvas
  • Pranešk naujieną
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video
No Result
View All Result
Telšių žinios - Telšių apskrities laikraštis
No Result
View All Result

3 portugališki dorados receptai

Telšių žinių redakcija
29 kovo, 2025
Pirmas puslapis, Pirmas puslapis, Receptai, Laisvalaikis
0

Vienos skardos vakarienė – dorada su bulvėmis

Reikės: 2 šviežių doradų, 1 poro, poros saujų vyšninių pomidorų, aitriosios paprikos (pagal skonį), malto arba tarkuoto imbiero, 6 mažų bulvių, 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus, citrinos žievelės, smulkintų laiškinių česnakų, druskos, pipirų.

Gaminame:

1. Bulves blanširuokite. Doradas pagardinkite druska ir pipirais. Atidėkite į šalį.

2. Ant kepimo skardos ištieskite foliją. Sudėkite griežinėliais supjaustytą porą, per pusę perpjautus vyšninius pomidorus ir griežinėliais supjaustytą aitriąją papriką be sėklų.

3. Ant viršaus padėkite doradas, įdėkite tarkuoto imbiero. Aplink sudėkite blanširuotas bulves, viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite citrinos žievele ir smulkintais laiškiniais česnakais.

4. Ant viršaus uždėkite dar vieną folijos lakštą, gerai uždenkite ir kepkite 200 ºC temperatūroje apie 35-45 minutes. Patiekite doradas dar kartą apibarstytas smulkintais laiškiniais česnakais.


Dorada su citrina ir žolelių sviestu

Reikės: 2 šviežių doradų, 75 g sviesto, 4 šakelių šviežio rozmarino, 1 šaukšto smulkintos šviežios kalendros, 1 šaukšto smulkintų šviežių petražolių, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų, 1 citrinos, alyvuogių aliejaus.

Gaminame:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. Doradas pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirais.

2. Į virtuvinį kombainą sudėkite kambario temperatūros sviestą, pusę rozmarino lapelių (be kotelių), kalendrą, petražoles, česnaką ir žiupsnelį pipirų. Gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Išimkite ir šaukštu užtepkite mišinį ant doradų.

3. Tuomet žuvis padenkite citrinos griežinėliais ir apibarstykite likusiais rozmarinais. Išdėliokite ant kepimo skardos ir apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite apie 20 minučių.


Orkaitėje kepta dorada su pomidorais

Reikės: 2 šviežių doradų, 2-3 prinokusių pomidorų, 1 svogūno, 3 skiltelių česnako, 300 ml alyvuogių aliejaus, 200 ml baltojo vyno, 1 šaukštelio maltos paprikos, saujelės šviežių petražolių, 1 citrinos, druskos, pipirų.

Gaminame:

1. Svogūną supjaustykite griežinėliais. Sudėkite jį ant kepimo skardos ir ant viršaus padėkite doradas. Pomidorus supjaustykite gabalėliais arba pusmėnuliais ir sudėkite prie žuvies.

2. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų su paprika ir vynu ir užpilkite ant žuvies.

3. Nuplaukite česnako skilteles, supjaustykite jas griežinėliais ir pridėkite prie žuvies. Ant žuvies išspauskite citrinos sulčių, pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir švelniai rankomis patrinkite žuvį, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.

4. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.

„Iki“ inf.

Kitas įrašas

Že­mai­tė su ada­to­mis: kaip bai­mė vir­to gy­ve­ni­mo aist­ra

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

CAPTCHA vaizdas
Atkurti Vaizdą

*

Video rekomendacijos:

Taip pat skaitykite:

Pirmas puslapis

40-ąjį sezoną Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pasitiks ambicinga premjera – Georgo Friedricho Händelio opera „Julijus Cezaris Egipte“
Gy­dy­to­ja gy­ve­na šo­kio rit­mu
Tel­šių mo­tok­ro­so klu­bo ko­man­da – pir­mo­sios vie­tos lai­mė­to­ja
Tel­šių ra­jo­ne pa­dau­gė­jo nuo gy­vū­nų nu­ken­tė­ju­sių as­me­nų
So­cia­li­nio dar­bo kas­die­ny­bė – edu­ka­ci­jų pa­gal­ba link di­des­nių po­ky­čių
Kon­kur­sas be re­zul­ta­tų – Že­mai­tės gim­na­zi­ja nau­jo va­do­vo ne­tu­ri

Žemaičių kultūra

Festivalis – rimtas jaunųjų atlikėjų pareiškimas
Mokslininkė iš Sedos niekada nepamiršo Žemaitijos
Viešnagė pas Daujotus: jaukūs pietūs, prisiminimai ir dovanos Mažeikiams
Jubiliejiniame sąskrydyje – didelis mažeikiškių būrys  
Alsėdiškius suvienijo Bendruomenės vakaras
Po restauracijos suskambo Kantaučių bažnyčios vargonai

Laisvalaikis

40-ąjį sezoną Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pasitiks ambicinga premjera – Georgo Friedricho Händelio opera „Julijus Cezaris Egipte“
Tel­šių mo­tok­ro­so klu­bo ko­man­da – pir­mo­sios vie­tos lai­mė­to­ja
Keptuvėje keptas apverstas gardus bananų pyragas
VDA Tel­šių ga­le­ri­jo­je – Rim­gau­do Ba­raus­kio pa­ro­da „Na­rin­datē“
Neei­li­nis Lie­tu­vos trem­ti­nių ir po­li­ti­nių ka­li­nių są­skry­dis
Kraš­tie­čių šven­tė „Vo aš čė gė­miau“ su­bū­rė Nevarėnų bend­ruo­me­nę

Sveikata

Tel­šių ra­jo­ne pa­dau­gė­jo nuo gy­vū­nų nu­ken­tė­ju­sių as­me­nų
Ple­čia­mas aku­še­rių sa­va­ran­kiš­ku­mas: dau­giau priei­na­mų pa­slau­gų nėš­čio­sioms
Slau­gy­to­jas jau ga­li iš­ra­šy­ti pir­mą re­cep­tą me­di­ci­nos pa­gal­bos prie­mo­nėms
Įpa­rei­go­ji­mas li­go­ni­nėms: už­tik­rins są­ly­gas ar­ti­mie­siems oriai at­si­svei­kin­ti su mirš­tan­čiuo­ju
Siū­lo­ma dau­giau tei­sių slau­gy­to­jų pa­dė­jė­jams
Spe­cia­lis­tai re­ko­men­duo­ja ger­ti dau­giau van­dens
No Result
View All Result

Laikraštis

Apklausa

Kur leidžiate savo atostogas?

Rezultatai

Loading ... Loading ...
  • Archyvas

Orai

Orai Telšiuose
Orai
Orai Telšiuose 2 savaitėms
  • Naujienos
  • Teminiai puslapiai
  • Teisėsauga
  • Laisvalaikis
  • Archyvas
  • Prenumeratos kaina
  • Reklama
  • Kontaktai

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
No Result
View All Result
  • Pirmas Puslapis
  • Aktualijos
    • Žinios iš Savivaldybės
    • Politika
    • Švietimas
    • Socialiniai reikalai
    • Verslas, Finansai
    • Kitos aktualijos
  • Partnerių informacija
  • Teisėsauga
    • Suvestinės
    • Gaisrai
    • Nelaimės
  • Teminiai puslapiai
    • Žemaičių kultūra
    • Raktas į Žemaitiją – kultūra, tradicijos, žmonės
    • Tvari kultūra Žemaitijoje
    • Pilietiškumo žingsniai
  • Laisvalaikis
    • Renginiai
    • Sportas
    • Laisvalaikis
    • Receptai
  • Sveikata
  • Žmonės ir Nuomonės
  • Video

Visos teisės saugomos © 2021 tzinios.lt

Skip to content
Open toolbar Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

Pritaikymo neįgaliesiems įrankiai

  • Padidinti tekstąPadidinti tekstą
  • Sumažinti tekstąSumažinti tekstą
  • Nuorodos pabraukimasNuorodos pabraukimas
  • Skaitomas šriftasSkaitomas šriftas
  • Reset Reset