Norisi nustebinti artimuosius pyragu, bet dar neatradote to vienintelio firminio recepto arba ieškote kažko naujo? „Iki“ konditeris Thierry Lauvray siūlo pasižvalgyti į geriausiai pasaulyje vertinamų kepinių topus – tūkstančių žmonių balsai išduos, ką namuose galima nesunkiai ir gardžiai išsikepti.
Geriausiai įvertintų tortų viršūnėje, aplenkęs lenkišką sūrio pyragą, atsidūrė švediškasis šokoladinis „Kladdkaka“. Tai minkštas, tąsus, sodraus skonio pyragas.
Didelis šio švediško pyrago privalumas tai, kad jam iškepti reikia tik 6 visai paprastų ingredientų, o orkaitę tereikės įjungti mažiau nei pusvalandžiui. Ištraukus iš jos kepinio vidurys dar turi likti šiek tiek minkštas ir gražiai drebėti pajudintas.
Pasak Th. Lauvray, „Kladdkaka“ receptas išsiskiria ir savo paprastumu: nereikės jokių įmantrių sugebėjimų, jis pavyksta net pradedantiesiems kepėjams.
Sodrus šokoladinis „Kladdkaka“
Reikės:
- 2 kiaušinių,
- 115 g sviesto,
- 250 g cukraus,
- 60 g miltų,
- 30 g kakavos miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina).
Papuošimui:
- cukraus pudros,
- šviežių braškių,
- šilauogių,
- ledų.
Gaminame:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Dubenyje išplakite cukrų ir kiaušinius, kol mišinys taps šviesiai geltonos spalvos.
Sviestą ištirpdykite ir įmaišykite į kiaušinius.
Persijokite miltus, kakavos miltelius ir druską. Juos ir vanilės ekstraktą įmaišykite į kiaušinių mišinį. Tešla turi išeiti labai tiršta.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite kakavos milteliais. Supilkite tešlą ir išlyginkite.
Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių arba kol pyrago viršus sukietės. Vidus vis dar turi būti minkštas.
Ištrauktą iš orkaitės pabarstykite cukraus pudra, papuoškite šviežiomis braškėmis, šilauogėmis ir patiekite dar šiltą su šaukštu ledų.
„Iki“ komunikacijos inf.