Šįkart „Telšių ŽINIŲ“ skaitytojams siūlome šventinį Naujųjų metų stalą papuošti išskirtiniu patiekalu – kepta eglute.
Jums reikės:
- sluoksniuotos bemielės tešlos,
- pomidorų padažo,
- fermentinio sūrio,
- saliami dešros,
- vieno kiaušinio,
- prieskonių̨, sezamo sėklyčių.
Gaminimas:
Iš tešlos lakšto išsipjaukite trikampį. Jį ištepkite pomidorų padažu, užberkite smulkinto sūrio ir saliami dešros bei mėgiamų prieskonių. Viską užklokite tokiu pat trikampiu iš likusios tešlos.
Tada žirklėmis arba peiliu nuo kraštų padarykite nedidelius horizontalius įpjovimus link eglutės kamieno. Susukite juosteles – eglutės šakas. Sukdami galite šiek tiek patempti. Kepinį aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamo sėklytėmis.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Skanaus!