Sūris – puikus užkandžio pasirinkimas. Siūlome pabandyti orkaitėje iškepto pelėsinio sūrio receptą.
Ingredientai:
- 1 vnt. pelėsinio „Brie“ sūrio,
- 2 skiltelės česnako,
- 1 šakelė čiobrelio,
- 1 šakelė rozmarino,
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 vnt. prancūziško batono.
Gaminimas:
Sūrį išpakuoti ir dėti į skardą su kepimo popieriumi. Sūrio viršų šiek tiek įpjauti, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti supjaustytais česnakais, uždėti rozmarino bei čiobrelio šakeles. Aplink sūrį išdėlioti pjaustyto prancūziško batono riekeles, kad apskrustų. Apšlakstyti aliejumi.
Kepti apie 10 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Patiekti karštą.
Jeigu norite, kad sūris įgautų saldumo, prieš kepimą jį galite pagardinti patepdami medumi ar džemu, o jeigu mėgstate aštriau – gardinkite aitriosiomis paprikomis.
Skanaus!
Kad tad sūris supelijes
Apie sūrį su pelėsiu neteko girdėti???