
Ingredientai:
- raudonųjų lęšių – 200 g,
- sultinio – 1,1–1,3 l,
- česnako – 3 skiltelės,
- morkos – 1 vnt.,
- bulvių – 3 vidutinio dydžio,
- aitriosios paprikos – 1 vnt.,
- pomidorų padažo – 2 valg. šaukštai,
- smulkiai pjaustyto saliero stiebo,
- smulkiai pjaustyto mažo svogūno,
- druskos, pipirų, kumino,
- aliejaus kepimui,
- petražolių,
- citrinos sulčių.
Padažas:
- 2 valg. š. sviesto,
- 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių.
Gaminimas
Puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, morką, salierą. Pakepinkite apie 5 min., kol svogūnas taps auksinės spalvos, o daržovės suminkštės. Suberkite česnaką, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, žiupsnelį kumino ir pakepinkite dar 30 sek. Įdėkite pomidorų padažo ir viską išmaišykite.
Suberkite lęšius, įdėkite bulves, supilkite sultinį. Užkaiskite ir ant mažos ugnies uždengę puodą virkite apie 20–25 min. Įberkite druskos, pipirų, galima dar kumino pagal skonį.
Viską sutrinkite maisto smulkintuvu. Mažoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su saldžiosios paprikos milteliais. Patiekdami sriubą apšlakstykite padažu, citrinos sultimis ir apibarstykite petražolėmis.
Skanaus!