Tešlai: 200 g sviesto, 1 kiaušinio, 2 stiklinių miltų, pusės stiklinės cukraus, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, pusės nutarkuotos citrinos žievelės. Įdarui: 4–5 rūgštesnių obuolių, pusės stiklinės cukraus, 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, 100 g sviesto, 1 šaukšto bulvių krakmolo.
Gaminimas: sviestą ištirpinkite, išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinį. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, nutarkuotą citrinos žievelę. Gerai išminkykite tešlą ir valandai padėkite į šaldiklį. Kol tešla šąla, nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir, porą minučių jį patirpdę, sudėkite pjaustytus obuolius. Patroškinkite, kol suminkštės. Jei obuoliai išskyrė daug skysčio (priklauso nuo jų rūšies), įdėkite vieną ar du šaukštus bulvių krakmolo.
Į kepimo formą sutarkuokite truputį daugiau nei pusę tešlos, ant jos sudėkite obuolių masę, ant viršaus užtarkuokite likusią tešlos dalį. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie valandą.
Skanaus!