Šįkart siūlome žiemai pasigaminti puikaus skonio lečo, kuriam reikės saldžiųjų paprikų, pomidorų ir česnakų. Juo galėsite pagardinti sriubą, troškinius arba tiesiog naudoti kaip garnyrą.
INGREDIENTAI:
- 2 kg pomidorų,
- 2 kg saldžiųjų paprikų,
- 100 g cukraus,
- 100 mililitrų acto (9 proc.),
- česnako,
- 1,5 šaukšto druskos,
- pagal skonį juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pomidorus sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės ir šią tyrę pavirti atidengtame puode ant nedidelės ugnies 15–20 minučių, kad truputį sutirštėtų.
Tada į tyrę sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas ir smulkintus česnakus bei dar truputį pavirti, kol paprikos šiek tiek suminkštės.
Tada pilti druską, cukrų, pagardinti juodaisiais pipirais, viską išmaišyti. Pamažu supilti actą vis paragaujant, ar tinka skonis, nes vieni pomidorai būna saldesni, kiti rūgštesni, tad acto gali reikėti truputį daugiau arba mažiau.
Karštą lečą supilstyti į sterilius stiklainius.