Reikės: 200 g sviesto, 200 g cukraus, 4 kiaušinių, 1 pakelio vanilinio cukraus, 125 g maltų lazdynų riešutų, 200 g miltų, 1 pakelio kepimo miltelių, 2 šaukštelių malto cinamono, 2 šaukštų kakavos miltelių.
Įdarui: 5 obuolių, 50 ml romo ar brendžio, pieninio šokolado.
Gaminimas. Kambario temperatūros sviestą iki purumo ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite visus likusius tešlai skirtus produktus ir užmaišykite tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite stambiomis skiltelėmis, apšlakstykite jas romu ir įmaišykite į paruoštą tešlą.
Kepimo formą sutepkite riebalais ir iškrėskite į ją tešlą. Išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 55–60 min. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite. Pieninį šokoladą ištirpinkite ir apliekite viršų. Skanaus!