Reikės: 200 ml grietinėlės, 300 g juodojo šokolado (70 proc.), 50 g sviesto, 50 g cukraus, šaukšto degtinės.
Įdarui: 100 g abrikosų, 200 ml vandens, 100 ml cukraus, 100 ml degtinės, kakavos miltelių.
Gamyba: užvirti grietinėlę, į ją sudėti sviestą, cukrų, sutarkuotą šokoladą. Supilti degtinę. Gautą masę palikti šaldytuve porai valandų.
Abrikosus sukapoti. Užvirinti vandenį, suberti cukrų, abrikosus. Virti tol, kol vandens gerokai sumažės. Baigus virti, supilti degtinę ir palikti atvėsti.
Iš šokolado masės (maždaug vieno arbatinio šaukštelio) formuoti apskritimus, į vidų dėti abrikosus ir padaryti rutuliukus. Juos apvolioti kakavoje. Patartina saldainius gaminti dviese – vienas iš šokolado masės daro skritulėlius ir rutuliukus, o kitas įdeda abrikoso gabalėlį ir apvolioja kakavoje.
Baigus sudėtingą procesą, galima ir šampano išgerti.